Στους “38” σήμερα ο καιρός

Γενικά αίθριος αναμένεται σήμερα ο καιρός με ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα και πολύ υψηλές θερμοκρασίες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χωράς τους 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3-5, στο Αιγαίο 6 μποφόρ και για λίγο τοπικά μέχρι και 7 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος παρουσιάζεται ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα γύρω ορεινά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και από αργά το απόγευμα στη Θράκη ανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 37 και πιθανόν κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 2 με 4 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 37 και πιθανόν κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 χαμηλότερη.
Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός και σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια  ανατολική Πελοπόννησος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά και νότια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 και στην Κρήτη τοπικά έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αίθριος αναμένεται ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και την ημέρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!