Ερντογάν: εάν δεν μας δώσετε τους “8”, θα γεμίσει η Ελλάδα πραξικοπηματίες

Αποκαλυπτικός των πιέσεων που ασκεί η Άγκυρα για να απελαθούν οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί, που συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη, είναι ο διάλογος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Πρωθυπουργό Αλεξη Τσίπρα, τον οποίο δημοσιεύει η Real News.

«Αν δεν μας τους δώσετε πίσω, θα φύγουν και άλλοι πραξικοπηματίες να έρθουν σε εσάς», είπε, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν:

«Αν επιβληθεί η θανατική ποινή δεν μπορεί να υπάρξει επιστροφή. Στην χώρα μας αποφασίζει η ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Πιστεύω ότι θα αξιολογήσει πως συμμετείχαν σε πραξικόπημα και δεν θα παραχωρήσει πολιτικό άσυλο», απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην επιτροπή ασύλου οι “8” την Τετάρτη
Οι “8”, ενώπιον της επιτροπής ασύλου, θα επιμείνουν ότι κινδυνεύει η ζωή τους αν απελαθούν στην Τουρκία και θα επισημάνουν ότι οι φόβοι τους είναι βάσιμοι μετά τις νύξεις για επαναφορά της θανατικής ποινής, που κάνει δημοσίως ο Ταγίπ Ερντογάν.
Κάποιοι από αυτούς κατάφεραν να μιλήσουν με τις οικογένειες τους στην Τουρκία και πληροφορήθηκαν ότι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους από τον φόβο αντιποίνων.

«Οι δικαστικές αρχές θα αποφασίσουν», διαμηνύει μέσω της Real News,  ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς. «Θα συνυπολογίσουν το κατά πόσο οι “8” ήταν κομμάτι του πραξικοπήματος. Το ότι οι δικηγόροι τους επικαλούνται ότι δεν είχαν πάρει χαμπάρι το πραξικόπημα είναι απόλυτο και αναφαίρετο δικαίωμά τους», προσθέτει ο ΥΠΕΞ.

Οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί εξακολουθούν να κρατούνται στις εγκαταστάσεις της αστυνομίας στο Ολυμπιακό χωριό.

Πηγή: www.antenna.gr/news

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!