Πέθανε για να σώσει την αδελφή του ο Έλληνας στο Μόναχο

Ένας 17χρονος Έλληνας ήταν ανάμεσα στα τέσσερα θύματα του μακελειού στο εμπορικό κέντρο του Μόναχο.

Μαρτυρίες από τον τόπο της τραγωδίας που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, περιγράφουν τα όσα εκτυλίχθηκαν εκείνες τις τραγικές στιγμές.

Σύμφωνα με ανεξάρτητο δημοσιογράφο που μίλησε στο BBC 5 Live, του οποίου την μαρτυρία επικαλείται η βρετανική Telegraph, ο νεαρός Έλληνας δέχτηκε δύο σφαίρες, ενώ έσπρωξε την αδελφή του, για να τη σώσει από τα πυρά του δολοφόνου του.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι, ο πατέρας των  παιδιών, όταν έμαθε για το θάνατο του γιου του έπαθε καρδιακή προσβολή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Tα δύο αδέλφια είναι δύο από τα τρία τρίδυμα αδέλφια, από χωριό της Ροδόπης και είχαν πάει στο εμπορικό κέντρο, για να κάνουν τα ψώνια τους, πριν έρθουν στην Ελλάδα για διακοπές. Η τραγική οικογένεια τα τελευταία 20 χρόνια ζούσε μόνιμα στη Γερμανία.

Η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών

Την είδηση  για τον θάνατο ενός Έλληνα επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών:

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για το θάνατο Έλληνα πολίτη κατά τη χθεσινή επίθεση στο Μόναχο

Ο απολογισμός της χθεσινής τραγικής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου περιλαμβάνει, δυστυχώς, και έναν Έλληνα πολίτη μεταξύ των αθώων θυμάτων.

Τις δύσκολες αυτές στιγμές, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Μόναχο προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεννόηση με τις αρμόδιες γερμανικές Αρχές.

Tα υπόλοιπα θύματα

Περιλαμβανομένου του δράστη, οι εννέα νεκροί είναι ηλικίας απο 14 ως 20 ετών (τρεις 14χρονοι και οι άλλοι ηλικίας 15, 17, 19 και 20 ετών, ενώ 18χρονος είναι ο δράστης). Ο δέκατος νεκρός ήταν ηλικίας 45 χρόνων. Μέχρι στιγμής, έχει ανακοινωθεί ότι από τα 9 θύματα του 18χρονου, πέραν του Έλληνα, βρίσκονται τρεις νεαροί από το Κόσσοβο και τρεις Τούρκοι.

Το νεαρό της ηλικίας των θυμάτων οφείλεται στο γεγονός ότι ο δράστης είχε στήσει παγίδα μέσω σελίδας στο Facebook, ότι δήθεν θα γινόταν διανομή δωρεάν φαγητού στο ταχυφαγείο στο οποίο έγινε το μακελειό..

Απο τους νεκρούς 7 είναι άνδρες και 3 γυναίκες και όλοι τους είναι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Μονάχου, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, δεν περιλαμβάνονταν δηλαδή μεταξύ αυτών τουρίστες.

Πηγή: antenna.gr