Ένα βήμα πιο κοντά στους κβαντικούς προσωπικούς υπολογιστές

Μια σημαντική ανακάλυψη στο πεδίο των κβαντικών υπολογιστών έκαναν οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Σίδνεϋ. Κβαντικοί υπολογιστές είναι οι συσκευές που εκμεταλλεύονται χαρακτηριστικές ιδιότητες της κβαντομηχανικής για την επεξεργασία δεδομένων και την εκτέλεση υπολογισμών σε ατομική κλίμακα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Nature, η ομάδα του Δρ. Μοχάμεντ Τσουκέρ διαπίστωσε πως, ο συνδυασμός της θερμοκρασίας ενός δωματίου με συγκεκριμένες χημικές ουσίες μπορεί να βελτιώσει τον χρόνο που απαιτείται για την επεξεργασία των πληροφοριών.

Η ανακάλυψη των επιστημόνων, αναμένεται να ενισχύσει την απόδοση των υπολογιστών σε τέτοιο βαθμό «που τα σημερινά συστήματα θα φαντάζουν απαρχαιωμένα», όπως λένε οι ίδιοι.

Η υπολογιστική έρευνα που βασίζεται στη χημεία είναι πλέον διαδεδομένη, εμ τον Δρ.Τσουκέρ να υποστηρίζει πως η μαζική παραγωγή κβαντικών υπολογιστών θα καταστεί εφικτή μέσα στα επόμενα χρόνια.

«Έχουμε κάνει τους κβαντικούς υπολογιστές πιο προσιτούς. Οι ανακαλύψεις μας θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση των μελλοντικών τεχνολογιών», δήλωσε ο ίδιος.

Πηγή: skai.gr

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!