Αντιπλημμυρική θωράκιση και εκτιμήσεις ζημιών ανακοίνωσε ο Τέρενς Κουίκ από τα Φάρσαλα

Το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών διαβεβαίωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κ. Τέρενς Κουίκ σε συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Παρασκευής με το δήμαρχο Φαρσάλων κ. Άρη Καραχάλιο στο δημοτικό κατάστημα της πόλης, ότι θα προχωρήσει άμεσα στις πρώτες απαιτούμενες ενέργειες για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής των Φαρσάλων, αλλά και ότι οι εκτιμήσεις των ζημιών θα προχωρήσουν αφού λύθηκε το ζήτημα με τα οδοιπορικά στον ΕΛΓΑ.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος αναφερόμενος στις καταστρεπτικές πλημμύρες του περασμένου Μαΐου, μίλησε μία σειρά διαδικασιών που αισιοδοξούμε ότι γρήγορα θα έχουμε θετικά αποτελέσματα και σε επίπεδο αποζημιώσεως των παραγωγών και σε επίπεδο εκπόνησης μελετών και υλοποίησης έργων για όφελος των πολιτών και πολιτείας.

Ο κ. Κουίκ συμπλήρωσε πως για το θέμα των αποζημιώσεων «έχει λυθεί το πρόβλημα με τα οδοιπορικά, ενώ ήδη προσλαμβάνονται εποχικοί εκτιμητές» αναφερόμενος στα προβλήματα που του έθεσαν οι φορείς ερχόμενος στο Δήμο Φαρσάλων.

Τους δύο άντρες απασχόλησαν και οι εκκρεμούσες δικαστικές οφειλές του Δήμου, καθώς και η επιτακτική αναγκαιότητα επίλυσης του θέματος της στελέχωσης του Κ.Υ. Φαρσάλων, αλλά και αυτό του ασθενοφόρου (καθώς λειτουργεί εδώ και καιρό με ένα οδηγό, και καθιστά αδύνατη την μεταφορά και την κάλυψη σοβαρών περιστατικών στην επαρχία), Ετέθη το θέμα του φράγματος Παλιοδερλί – Σκοπιά, η επικαιροποίηση της μελέτης κατασκευής του και η υλοποίησή του έργου που είναι πολύπλευρα σημαντική για το νότιο τμήμα του Νομού Λάρισας. Συνάμα, αναφορά έγινε και στην κατασκευή δύο μικρότερων υποστηρικτικών υποφραγμάτων στην περιοχή της Δ.Ε. Ναρθακίου.

Συζητήθηκε το πρόβλημα των Δ.Ε.Υ.Α. εν γένει, αλλά και της Δ.Ε.Υ.Α.Φ. συγκεκριμένα, όπου ο Άρης Καραχάλιος διατύπωσε μια ενδιαφέρουσα, κατά τον Τέρενς Κουίκ πρόταση για το μέλλον των Δ.Ε.Υ.Α. και την εύρυθμη λειτουργία τους.

Η επίσκεψη εξελίχθηκε σε καλό και παραγωγικό κλίμα και διαπιστώθηκε κοινή αντίληψη ως προς τους πολιτικούς χειρισμούς των εντοπισμένων ζητημάτων.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Μπαμπανίκας και Χριστόδουλος Παπαγεωργίου, καθώς και η ειδική συνεργάτης του Δημάρχου Βάσω Νούλα.

Κουικ Καραχάλιος