Λιου: Κάντε μεταρρυθμίσεις για να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος

Την πεποίθησή του ότι πρέπει να καταστεί σύντομα βιώσιμο το ελληνικό δημόσιο χρέος εξέφρασε, μεταξύ άλλων, μετά την συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλ.Τσακαλώτο, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιού.

Παράλληλα, κάλεσε όλα τα μέρη να δείξουν ευελιξία ώστε να ολοκληρωθούν επιτυχώς οι συζητήσεις του φθινοπώρου για το χρέος. «Είναι κρίσιμο για τη μακροπρόθεσμη υγεία της ελληνικής οικονομίας να μπει το χρέος της Ελλάδας σε βιώσιμη πορεία», τόνισε.

Για αυτόν τον λόγο, ο κ. Λιου τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις που καλείται να εφαρμόσει η Αθήνα, ώστε σύντομα να μπορέσουν να ξεκινήσουν οι σχετικές συζητήσεις με τους Ευρωπαίους και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Ειδικότερα, ζήτησε να υπάρξει πρόοδος στις δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, αλλά και αναφορικά με το επόμενο πακέτο προαπαιτούμενων του Οκτωβρίου, που περιλαμβάνει ιδιωτικοποιήσεις και κρίσιμες αλλαγές στον χρηματοοικονομικό τομέα.
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος, επισήμανε ότι υπήρξε κοινή τους διαπίστωση ότι η συμφωνία του Eurogroup της 24ης Μαΐου ήταν σημαντικός σταθμός καθώς αποφασίστηκε ότι δεν ήταν βιώσιμο το ελληνικό χρέος και αυτό είναι που αλλάζει το όλο πλαίσιο αφού από εδώ και πέρα συζητάμε πιο τεχνικές λεπτομέρειες και όχι το αν χρειάζεται η ελάφρυνση του χρέους”.

Όπως πρόσθεσε ο κ.Τσακαλώτος, με τον κ.Λιού “συζητήσαμε και τα θέματα του προγράμματος, τις δυσκολίες και τις ευκαιρίες που έχει η ελληνική οικονομία, τις επιπτώσεις από το Brexit και από τις εξελίξεις στην γειτονική μας χώρα” ενώ και πρόσθεσε αναφερόμενος στην επικείμενη συμμετοχή του αμερικανού υπουργού των Οικονομικών στην Σύνοδο G-20 στην Κίνα ότι ο κ.Λιου θα συναντηθεί με παράγοντες της παγκόσμιας οικονομίας και της ευρωζώνης “ως φίλος της Ελλάδας που θα μπορέσει να ανοίξει τις σημαντικές συζητήσεις οι οποίες χρειάζονται για να παρθούν οι σημαντικές αποφάσεις για το ελληνικό χρέος έως το τέλος του έτους”.

Ο Τζακ Λιου θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό  Αλέξη Τσίπρα στις 14:00 μετά το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου,ενώ στις 13.00 θα έχει και συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πηγή: antenna.gr

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!