Bίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση F16 στο τουρκικό Προεδρικό Μέγαρο

Στη δημοσιότητα συγκλονιστικό βίντεο με την επίθεση. Στο «φως» καινούρια στοιχεία για το βράδυ του πραξικοπήματος. Τι λέει ο Ερντογάν.

Ένα νέο συγκλονιστικό βίντεο, με την επίθεση των πραξικοπηματιών με F16 στο Προεδρικό Μέγαρο της Τουρκίας το πρωί του Σαββάτου, είδε το “φως” της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για τυφλές επιθέσεις των F16 με ρουκέτες σε περιοχές με αμάχους, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 5 άνθρωποι.

Εν τω μεταξύ, η «Χουριέτ» μέσω του αρθρογράφου της Αμπντουλκαντίρ Σελβί, ο οποίος θεωρείται προσκείμενος του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, φέρνει στο «φως» καινούρια στοιχεία για το βράδυ του πραξικοπήματος.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Σελβί, αγνοούνται 2 ελικόπτερα και 25 στρατιωτικοί που έλαβαν μέρος στην απόπειρα πραξικοπήματος και είχαν αποστολή να σκοτώσουν τον Τούρκο πρόεδρο στην Μαρμαρίδα. Άλλα μέσα στην Τουρκία κάνουν λόγο για 42 ελικόπτερα που αγνοούνται και 1-2 μαχητικά. Ωστόσο, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είχε βγει την Κυριακή και είχε διαψεύσει αυτές τις πληροφορίες. Τώρα ο Σελβί γράφει ότι τελικά αγνοούνται 2.
Επίσης, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, η «Χουριέτ» αναφέρει ότι αρχηγός του πραξικοπήματος θεωρείται ο πρώην αρχηγός της πολεμικής αεροπορίας, Ακίν Οζτούρκ, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση, ενώ οργανωτής θεωρείται ο πρώην δικαστικός σύμβουλος του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Μουχαρρέμ Κιοσέ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι πραξικοπηματίες είχαν ετοιμάσει μια λίστα 450 ατόμων που θα διόριζαν, ανάμεσά τους στρατηγοί, υφυπουργοί και ο διευθυντής της κρατικής τηλεόρασης TRT. Όρισαν ημερομηνία για το πραξικόπημα την 25η Ιουλίου αλλά τελικά το επίσπευσαν γιατί είχε διαρρεύσει ότι το προετοίμαζαν. Σύμφωνα με τα νέα σχέδια, στην Άγκυρα θα εκδηλωνόταν στις 2.00 και στην Κωνσταντινούπολη στις 3.00 τα ξημερώματα της 15ης Ιουλίου, αλλά ο αρχηγός στρατοχωροφυλακής υποψιάστηκε κάτι και αμέσως οι πραξικοπηματίες τον ακινητοποίησαν.

Πηγή βίντεο youtube Türk Özel Kuvvetleri

Πηγή: www.antenna.gr/news