Βίντεο: 40 κομμάντος επιτέθηκαν για να σκοτώσουν τον Ερντογάν

Όσο περνούν οι ώρες μετά την απόπειρα αρχίζει και ξετυλίγεται το κουβάρι, αφού βγαίνουν στην επιφάνεια συγκλονιστικές πληροφορίες για το πώς έδρασαν οι στρατηγοί τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής. Σήμερα γίνεται γνωστό ότι, ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν σώθηκε στο παραπέντε.

15 λεπτά πριν καταφτάσουν 4 στρατιωτικά ελικόπτερα στο ξενοδοχείο του στη Μαρμαρίδα, οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας, η γνωστή ΜΙΤ, αποκωδικοποίησε συνομιλία πιλότου που έλεγε “Θα έμπαιναν στις σπηλιές μας, πηγαίνουμε στις σπηλιές τους”. Αμέσως τότε ειδοποίησε τον Ερντογάν και έτσι βγήκε από το ξενοδοχείο που διέμενε.

Οι πληροφορίες λένε ότι το πραξικόπημα θα το έκαναν το πρωί στις 5.00 αλλά όταν κατάλαβαν ότι η ΜΙΤ το αντιλήφθηκε το επέσπευσαν αλλάζοντας τα σχέδιά τους.

Όταν αποφάσισαν να κινηθούν οι πραξικοπηματίες τελικά, τηλεφώνησαν στον αρχηγό της Πρώτης Στρατιάς, Ουμίτ Ντουντάρ, ζητώντας του να συμμετάσχει στο πραξικόπημα. Εκείνος απάντησε “θα το σκεφτώ” και έκλεισε το τηλέφωνο καλώντας τον Τούρκο Πρόεδρο και τον ενημέρωσε. Μάλιστα ο στρατηγός Ντουντάρ είπε στον Ταγίπ Ερντογάν ότι οι πραξικοπηματίες χτυπούσαν το προεδρικό μέγαρο και του πρότεινε να πάει στην Κωνσταντινούπολη όπου θα μπορούσαν να τον προστατεύσουν. Έτσι, ο Ταγίπ Ερντογάν κατευθύνθηκε προς την Κωνσταντινούπολη.

Πηγή: www.antenna.gr/news