Η κτηνοτροφία κέρδισε τον 28χρονο από την Σκοπιά Φαρσάλων

Ακόμη ένα παράδειγμα επιτυχημένου νέου αγρότη που αποφάσισε να αφήσει πίσω του τη ζωή στην πόλη και να ασχοληθεί με αυτό που αγαπάει περισσότερο, δηλαδή τη φύση και τα ζώα, αποτελεί ο 28χρονος κτηνοτρόφος από τη Σκοπιά Φαρσάλων Ηλίας Τσούτσος.

Αξιοποιώντας το πρόγραμμα εγκατάστασης νέων αγροτών το 2014,  δημιούργησε κτηνοτροφική μονάδα προβάτων σε σύγχρονες εγκαταστάσεις και σήμερα παράγει γάλα το οποίο διοχετεύει σε τυροκομείο της Λάρισας.

«Αγαπώ πολύ αυτό που κάνω. Πάντα ως οικογένεια είχαμε τα δικά μας ζώα για ιδία κατανάλωση, αλλά ήθελα να ασχοληθώ επαγγελματικά», μας λέει ο κ. Τσούτσος και προσθέτει: «Αν κάποιος θέλει πραγματικά να ασχοληθεί σοβαρά επαγγελματικά με τον αγροτικό τομέα και όχι απλώς για να πάρει χρήματα, τα προγράμματα νέων αγροτών αποτελούν σημαντικό εργαλείο».

Στα άμεσα σχέδια του είναι η επέκταση των εγκαταστάσεων του για την παραγωγή περισσότερου γάλακτος.

Γεμάτος όραμα και διάθεση προσπαθεί να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες, μαζί με άλλους νέους και παραγωγούς του χωριού του για τη δημιουργία οικοτεχνίας.
«Οργανωνόμαστε όλοι μαζί οι παραγωγοί της περιοχής για να μεταποιούμε και να διαθέτουμε απευθείας τα δικά μας προϊόντα στην τοπική αγορά», τονίζει χαρακτηριστικά.

Νικολέτα Τζώρτζη – ypaithros.gr

Πηγή: www.ypaithros.gr

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!