Πανελλήνια διάκριση για το 2ο ΓΕΛ Φαρσάλων

Μια σημαντική διάκριση για το 2ο Λύκειο της πόλης μας,  που ξεχώρισε μεταξύ γνωστών ιδιωτικών, πρότυπων και πειραματικών σχολείων της χώρας, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Teachers4Europe και αποδεικνύοντας ότι τα σχολεία δεν τα κάνουν μόνο τα κτίρια και οι υποδομές αλλά κυρίως οι άνθρωποι και οι ψυχές. Η δράση που υλοποιήθηκε στο σχολείο διακρίθηκε ως καλή εκπαιδευτική πρακτική και παρουσιάστηκε από την υπεύθυνη καθηγήτρια, κα Ζησούλα Γκουτσιουκώστα, στην επίσημη τελετή λήξης του προγράμματος στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, στην οποία μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνος  Καρβούνης, ο υφυπουργός Παιδείας, κ. Θεοδόσης  Πελεγρίνης, ο Επικεφαλής του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, η Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παν/μιου Πειραιώς, κ. Φωτεινή Ασδεράκη και η Προϊσταμένη της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης, κα. Κατερίνα Χαριοπολίτου.

Το πρόγραμμα Teachers4Europe, το οποίο υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και επεκτάθηκε φέτος για πρώτη φορά στη Δευτεροβάθμια, στοχεύει στην   ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας σε θέματα σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι μαθητές υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης Teacher4Europe στο σχολείο, της φιλολόγου  Ζησούλας Γκουτσιουκώστα, είχαν την ευκαιρία να  ενημερωθούν για τις αρχές και τους στόχους του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος, να προβληματιστούν  γύρω από τις  προκλήσεις για το σύγχρονο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι (πόλεμος, μεταναστευτικό, τρομοκρατία, οικονομική κρίση, ευρωσκεπτικισμός), να ευαισθητοποιηθούν κοινωνικά και πολιτικά, να συνειδητοποιήσουν  την αξία της  ενεργού πολιτικής συνείδησης και την αναγκαιότητα σύνδεσης του ατόμου με την κοινωνία. Κυρίως όμως,   είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν  ένα βήμα έκφρασης που τους επέτρεπε να ‘ακουστούν’, στέλνοντας ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης με το όραμα για μια Ευρώπη των Λαών,  την Ευρώπη που οι ίδιοι ονειρεύονται ως αυριανοί ενεργοί Ευρωπαίοι πολίτες.

Στη δράση συμμετείχαν οι μαθητές: Θάλεια Ατόσογλου, Ελένη Δραμαλιώτη, Χρύσα Θανασιά, Ιωάννα Θεοχάρη, Μαριαντίνα Θεοχαροπούλου, Βαγγέλης Καραδοσίδης, Αλεξάνδρα Λεβέντη, Δανάη Μπελιώκα, Γεωργία Νάκου, Νεφέλη Νεβράντζα, Νικολέτα Νικολαϊδου, Μαρία Παπαγεωργίου, Βάσω Πολυγένη, Εύα Σιόλη & Τζωρτζίνα Σιόλη.

Μπορείτε να δείτε τα βίντεο που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της δράσης εδώ: