Δύο χρόνια φυλάκιση και 5.000€ για θανάσιμο τραυματισμό γάτας

Εικόνες φρίκης προχθές το βράδυ σε κεντρική συνοικία του Βόλου. 57χρονος χτυπούσε ανελέητα με ξύλινο πάσαλο τη γάτα της γειτόνισσάς του μέχρι που την τραυμάτισε θανάσιμα μετά από αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι.

Ωστόσο, οι απερίγραπτες σκηνές βίας έγιναν αντιληπτές από κάτοικο της περιοχής που κατήγγειλε το περιστατικό. Ο δράστης συνελήφθη, οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη και καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Συγκεκριμένα, ο 57χρονος εθεάθη από κάτοικο της περιοχής γύρω στις 10 το βράδυ να χτυπάει τη γάτα με τον πάσαλο σε ακατοίκητο οικόπεδο μέχρι, που το άμοιρο ζώο δεν άντεξε άλλο τα αλλεπάλληλα χτυπήματα και ξεψύχησε στον τόπο.

Μάλιστα η γάτα ήταν οικόσιτη, καθώς 89χρονη κάτοικος της περιοχής φρόντιζε επιμελώς για τη σίτισή της. Για το περιστατικό ειδοποιήθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου και οι αστυνομικοί συνέλαβαν το δράστη.

Κτηνίατρος, σύμφωνα με πληροφορίες, βεβαίωσε τα αίτια του φρικτού θανάτου του άτυχου ζώου, του οποίου ο συλληφθείς του άνοιξε το κεφάλι στη μέση.

Ο 57χρονος δικάστηκε χθες το μεσημέρι από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Για να δικαιολογηθεί για την πράξη του υποστήριξε ότι η γάτα του έτρωγε τα περιστέρια. Κάθε μέρα, φέρεται να υποστήριξε, έβρισκε και από ένα νεκρό πουλί.

Ωστόσο, το Δικαστήριο δεν έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς του. Τον έκρινε ένοχο για την παράβαση του Νόμου 4039/12 για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Το Αυτόφωρο επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο χρόνων μετατρέψιμη προς 10 ευρώ ημερησίως και χρηματικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

Μετά το πέρας της δίκης άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ(Κ.Μ.)