Εκτός διαγωνισμού για τηλεοπτική άδεια το ΑΡΤ του Γ. Καρατζαφέρη

Απορρίπτεται η αίτηση συμμετοχής του AΡΤ TV της εταιρείας Citynews A.E. του Γιώργου Καρατζαφέρη στον διαγωνισμό για τις τέσσερις πανελλαδικές άδειες που έχουν προκηρυχθεί.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, στην αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό δεν περιλαμβάνεται το παράβολο υπέρ του Δημοσίου, ύψους 30.000 ευρώ, όπως ορίζεται τόσο στον νόμο για την αδειοδότηση (4339/2015) όσο και στην προκήρυξη του υπουργού Επικρατείας.

Για την απόφαση ελήφθησαν υπόψη και τα πρακτικά της 5μελούς ειδικής Επιτροπής Διενέργειας του Διαγωνισμού της 4 και 5 Ιουλίου 2016.

Το κανάλι ΑΡΤ TV, πρώην Telecity ή Τηλεάστυ, λειτουργεί «νομίμως» βάσει της αδειοδότησης που επιχειρήθηκε το 1998 για εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας κανάλια, και η οποία κατέληξε, χωρίς διαγωνισμό, να «νομιμοποιήσει» όλους τους σταθμούς που είχαν υποβάλει αίτημα συμμετοχής στον διαγωνισμό που δεν είχε τελεσφορήσει. Αρχικά, ο σταθμός λειτουργούσε ως περιφερειακής εμβέλειας στην Αττική, ωστόσο κατόρθωσε, με αμφιλεγόμενη απόφαση του ΕΣΡ, τον Μάιο του 2013, να εκπέμπει ως περιφερειακός σταθμός και στον νομό Θεσσαλονίκης. Σήμερα, το ΑΡΤ TV εμφανίζεται στον ιστότοπο του ΕΣΡ ως σταθμός πανελλαδικής εμβέλειας.

Ο σταθμός εμφανίζεται ως οικογενειακή επιχείρηση του Γιώργου Καρατζαφέρη, πρώην προέδρου του ΛΑΟΣ, σήμερα προέδρου του κόμματος Εθνική Ενότητα. Στο μετοχικό κεφάλαιο του σταθμού εμφανίζεται ο ίδιος με ποσοστό 49,4% και ο Ιωάννης Καρατζαφέρης με 50,6%.

Πηγή: avgi.gr