Μπουρίνι ανησύχησε τη νύχτα τους Βολιώτες

Mπουρίνι ιδιαίτερα μεγάλης έντασης και διάρκειας επηρέασε τη νύχτα τον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή, με θυελλώδεις ανέμους, ισχυρότατη νεροποντή και κεραυνούς.
Η καταιγίδα που έπληξε ξαφνικά την πρωτεύουσα της Μαγνησίας ξεκίνησε στη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα, με δυνατές ριπές ανέμου και αστραπές, και εξελίχθηκε σε πρωτοφανούς έντασης νεροποντή διάρκειας 40 λεπτών.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το μπουρίνι συνοδευόταν από αλλεπάλληλους κεραυνούς που έκαναν την νύχτα ημέρα, ενώ πλημμύρισαν και έγιναν αδιάβατοι δρόμοι στο κέντρο του Βόλου, όπως την Ιάσονος και την Λεωφόρο Λαμπράκη μπροστά στο Δημαρχείο, όπου και ακινητοποιήθηκαν προς στιγμήν αυτοκίνητα. Οι κάθετοι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια από τις μεγάλες ποσότητες νερού που δεν μπορούσε να απορροφήσει το αποχετευτικό δίκτυο.
Η πυροσβεστική υπηρεσία του Βόλου δέχθηκε κλήσεις τη νύχτα για βοήθεια, αλλά χρειάστηκε να επέμβει μόνο σε μία περίπτωση για άντληση υδάτων. Σε επιφυλακή βρίσκονταν κάνοντας παρέμβαση όπου χρειάστηκε, η Πολιτική Προστασία, σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο Βιολέττα Καντόλα, που μίλησε στο www.magnesianews.gr.

Δύο εκτεταμένες διακοπές ρεύματος
Λόγω των κεραυνών που έπεσαν στη διάρκεια του μπουρινιού, σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος προς Φυτόκο, προς Δράκεια, προς Άγιο Δημήτριο Περιβλέπτου και στην πόλη του Βόλου.
Οι διακοπές προς Φυτόκο και στο Βόλο ήταν πρόσκαιρες και το ρεύμα επανήλθε σύντομα, ενώ προς Δράκεια και Αγ. Δημήτριο Περιβλέπτου, συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ εργάστηκαν για ώρες και το ρεύμα δόθηκε ξανά στις 9 το πρωί στην πρώτη περίπτωση και πριν λίγα λεπτά της ώρας στη δεύτερη.

Πηγή: magnesianews.gr

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!