Πρωτιά για το 7ο Λύκειο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής (VIDEO)

Η ομάδα ρομποτικής (B.E.A.S.T.) του 7ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων συμμετείχε στον 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ο οποίος πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το Σάββατο 2 Ιουλίου και έλαβε την 1η θέση στην κατηγορία Open Λυκείου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα δύο τελευταία χρόνια. Με αυτό τον τρόπο προκρίθηκε στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής η οποία θα πραγματοποιηθεί Νέο Δελχί της Ινδίας από τις 25 έως και τις 27 Νοεμβρίου. Στην αποστολή μετείχαν οι μαθητές Γκούμε Λαυρέντης Α’ Λυκείου, Ζιούτος Κωνσταντίνος Β’ Λυκείου, Καλαντζής Σωτήριος Β’ Λυκείου, Κατσίκας Στέφανος Α’ Λυκείου, οι καθηγητές-προπονητές Ελευθερία Καραγιώργου και Βασίλειος Σπάχος ενώ τους μαθητές συνόδευσε ο Διευθυντής του σχολείου Ευάγγελος Αναγνώστου.
Σε συγχαρητήρια επιστολή του ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημ. Παπαστεργίου επισημαίνει: «Οι συνεχείς επιστημονικές εκπλήξεις από την ομάδα ρομποτικής, είναι χαρακτηριστικό πλέον της δουλειάς που γίνεται στο σχολείο. Είμαι σίγουρος ότι και φέτος η διάκριση της ομάδας θα αποτελέσει εφαλτήριο για τη συμμετοχή περισσότερων μαθητών σε επιστημονικά πειράματα και δράσεις».

Και συνεχίζει: «Τα Τρίκαλα αποδεικνύουν ότι η καινοτομία έχει ήδη γίνει τρόπος ζωής και κυριαρχεί στη μαθητική κοινότητα. Απομένει να εκφραστεί και στο μέλλον, σε ερευνητικό επίπεδο. μέχρι τότε, συγχαίρω την ομάδα και τη διεύθυνση του σχολείου, για αυτή τη λαμπρή επιτυχία, ευχόμενος τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής».
Επίσης ο δήμαρχος συγχαίρει και τον μαθητή της Γ’ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά» Δημήτρη Λώλα ο οποίος κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στην 20η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Junior Balkan Mathematical Olympiad, JBMO 2016), που διεξήχθη το διάστημα 24-29 Ιουνίου 2016 στη Ρουμανία
Στην επιστολή τονίζει ότι «Τείνουμε να ονομαστούμε “η πόλη των μαθηματικών”. Μετά τις τόσες διακρίσεις, τα προηγούμενα χρόνια, το φετινό χρυσό μετάλλιο του Δημήτρη Λώλα, αποδεικνύει ότι η παράδοση που δημιουργήθηκε, είναι πλέον ένα στέρεο οικοδόμημα.
Και συνεχίζει «Θερμά συγχαρητήρια στον Δημήτρη, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς του, για την καθοδήγηση και τη συμπαράσταση. Οσο δύσκολες κι αν είναι οι εξισώσεις, οι διαφορικοί λογισμοί, τα ολοκληρώματα, τόσο πιο σημαντικό είναι να θέτουμε υψηλούς στόχους και να εργαζόμαστε για να τους επιτύχουμε!»

Πηγή: http://trikalaenimerosi.gr

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!