Drone με κάμερες εντοπίζει και καταπολεμά τους εχθρούς των καλλιεργειών στην Ιαπωνία

Η άνοδος των drone τα τελευταία χρόνια είναι ραγδαία και έτσι οι Ιάπωνες, που φημίζονται για την έφεσή τους στον τομέα της τεχνολογίας, πήγαν ένα βήμα παρακάτω την όλη εξέλιξή τους.

Τι έκαναν; Ανέπτυξαν ένα drone με σκοπό να αντιμετωπίσουν τους μεγάλους φυσικούς εχθρούς της αγροτικής ανάπτυξης.

drone ψακασμός

Η εξέλιξη του εγχειρήματος πραγματοποιήθηκε από το Saga University και την εταιρεία OPTiM η οποία ασχολείται με τις νέες τεχνολογίες και την πληροφορική γενικότερα, ενώ το όνομα του καρπού της συνεργασίας είναι “Agri Drone”. Το συγκεκριμένο “ιπτάμενο ρομπότ” λειτουργεί κατά κύριο λόγο τη νύχτα, διαθέτει υπέρυθρες και θερμικές κάμερες και μπορεί να ψεκάζει με σκευάσματα φυτοπροστασίας στοχευμένα περιοχές στις οποίες έχει συγκεντρωθεί μεγάλη ποσότητα εντόμων που είναι επικίνδυνα για τα φυτά.

OPTiM AGRI DRONE

Κάτι τέτοιο κατασκευάστηκε αφενός για το γεγονός ότι η αγροτική ανάπτυξη είναι μια βιομηχανία ζωτικής σημασίας για την Ιαπωνία και αφετέρου για να αποφευχθεί η υπερέκθεση των ανθρώπων στα γεωργικά φάρμακα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατασκευάστρια εταιρεία φρόντισε να ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς πελάτες -αυτούς που αποφεύγουν εντελώς τα γωργικά φάρμακα- αφού έφτιαξε ένα υγρό που… τραβάει τα έντομα, έτσι ώστε να τα εντοπίσει ο αγρότης και να πράξει αναλόγως.

Το Agri Drone έχει πρόσφατα δοκιμαστεί με επιτυχία σε δύο καλλιέργειες, σόγιας και πατάτας. Η δοκιμή ήταν επιτυχής και αφορούσε την αναζήτηση και την καταστροφή 50 διαφορετικών ειδών επιβλαβών οργανισμών.

Το project προχωρά με τις πρώτες δοκιμές του έξω στις ελεύθερες καλλιέργειες και οι προγραμματιστές των δύο φορέων που συνεργάζονται έχουν σκοπό να αναβαθμίσουν περαιτέρω την απόδοσή του τόσο για διαφορετικές καλλιέργειες όσο και έντομα. Με το ρύζι να είναι το πιο σημαντικό τρόφιμο στην Ιαπωνία, ο βασικός στόχος είναι τα έντομα που βλάπτουν ιδιαίτερα τους ορυζώνες.

Πηγή: agro24.gr