«Η χαρτοπαίχτρα» – Θεατρική παράσταση στο Βαρούσι

Ο Δήμος Φαρσάλων στη συνέχεια των εκδηλώσεων της δράση μας «Το δάσος μας αλλιώς» πραγματοποίησε την Παρασκευή 1η Ιουλίου την πρώτη εκδήλωση στην πλατεία βράχων στο Βαρούσι δίπλα από την παραδοσιακή βρύση, μια σπουδαία θεατρική παράσταση, που ετοίμασαν με πολύ μεράκι η θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Η χαρτοπαίχτρα» του Δημήτρη Ψαθά. Ο κόσμος “πλημμύρισε” το χώρο από νωρίς καθώς ξεπέρασε τα 400 άτομα.

ΧΑΡΤΟΠΑΙΧΤΡΑ--7

ΧΑΡΤΟΠΑΙΧΤΡΑ--4

ΧΑΡΤΟΠΑΙΧΤΡΑ--6

Η πρόεδρος ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ και υπεύθυνη της δράσης «Το δάσος μας αλλιώς» κα. Δέσποινα Συροπούλου αναφέρθηκε στο ιστορικό “Βαρούσι” το οποίο είναι η ανατολική συνοικία της πόλης όπου εκεί βρίσκεται ο Μητροπολιτικός ναός του Αγίου Νικολάου (1857), επίσης στην  περιοχή βρίσκονται δυο λιθόχτιστες δεξαμενές οι οποίες ανακαινίστηκαν πρόσφατα από το ΕΣΠΑ, ενώ λιθόχτιστη κρήνη που αυτές τις μέρες αποκαταστάθηκε και εντάχθηκε λειτουργικά στον περιβάλλοντα χώρο καθώς και ο αιωνόβιος πλάτανος που βρίσκεται στην πλατεία.

ΧΑΡΤΟΠΑΙΧΤΡΑ--5

ΧΑΡΤΟΠΑΙΧΤΡΑ-

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε η υπεύθυνη του θεατρικού εργαστηρίου κα. Στόγια, καθώς και ο Δήμαρχος Φαρσάλων ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι “οι εκδηλώσεις θα γίνονται σε όλες τις συνοικίες των Φαρσάλων για να γνωρίσουν οι Φαρσαλινοί την πόλη τους, αλλά συγχρόνως θα γίνονται διάφορα έργα και παρεμβάσεις για την ποιότητα της ζωής των δημοτών.”

Εκτός από την θεατρική παράσταση «Η χαρτοπαίχτρα» παίχτηκε και ένα απόσπασμα από την ζωή του Καζαντζάκη που έχει γυριστεί σε βίντεο το οποίο θα συμμετάσχει σε διαγωνισμό ντοκιμαντέρ.

Την παράσταση παρακολούθησαν πλήθος κόσμου και επισήμων της περιοχής.

ΧΑΡΤΟΠΑΙΧΤΡΑ--8

ΧΑΡΤΟΠΑΙΧΤΡΑ--3