Αλλαγές από σήμερα στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Αυστηρότεροι όροι για τη ρύθμιση των 100 δόσεων τίθενται σε ισχύ από σήμερα και εκατοντάδες οφειλέτες κινδυνεύουν να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη αφού θα κληθούν να πληρώσουν μεγαλύτερες δόσεις.

Σύμφωνα με το νόμο, οι οφειλέτες του Δημοσίου που θα καθυστερήσουν περισσότερο από 15 ημέρες να εξοφλήσουν οποιοδήποτε νέο χρέος θα τίθενται αυτομάτως εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων.

Η ρύθμιση θα διασώζεται μόνο στην περίπτωση ένταξης των νέων οφειλών στην «πάγια ρύθμιση» των 12 μηνιαίων δόσεων. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει οι οφειλέτες να επισκεφθούν την αρμόδια ΔΟΥ για να υποβάλουν αιτήσεις και δικαιολογητικά, καθώς ο νόμος δεν προβλέπει διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για τη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Αν ένας φορολογούμενος έχει ρυθμίσει τα χρέη του σε 100 δόσεις, και αφήσει απλήρωτα για πάνω από 15 ημέρες οποιαδήποτε νέα χρέη, η εφορία νομιμοποιείται να διεκδικήσει το σύνολο των ανεξόφλητων υπολοίπων των ρυθμισμένων έως και σε 100 δόσεις οφειλών του, εφαρμόζοντας σε βάρος του όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως κατασχέσεις εισοδημάτων, καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων ενώ θα αναβιώσουν όλοι οι τόκοι και οι προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

Οι νέες οφειλές για τις οποίες εφαρμόζονται τα νέα μέτρα, αφορούν το χρονικό διάστημα από τις 15 Δεκεμβρίου και μετά καθώς επίσης και οποιαδήποτε νέα οφειλή προς το Δημόσιο θα βεβαιωθεί από δω και εξής.

Πηγή: http://www.antenna.gr/news/