Ξεκίνησαν στα Φάρσαλα οι βόλτες με δρεζινοποδήλατα

Ζωή στις παλιές σιδηροδρομικές γραμμές του ΟΣΕ που σήμερα δεν χρησιμοποιούνται θέλει να δώσουν οι φίλοι σιδηροδρομικού σταθμού Φαρσάλων. Συγκεκριμένα τοποθέτησαν ένα τροχοφόρο, δρεζινο-ποδήλατο κατασκευής του Φαρσαλινού Νίκου Χλαπανίδα, που μετά από 18 σχεδόν χρόνια έδωσε ζωή στη μετρική Θεσσαλική γραμμή δίνοντας έτσι την ευκαιρία και στις ράγες να αξιοποιηθούν, αλλά και στους ποδηλάτες να απολαύσουν πανέμορφες διαδρομές κάνοντας πετάλι εκεί όπου κάποτε ακουγόταν κάποτε η μηχανή του τρένου!

Τι είναι οι δρεζίνες και τα δρεζινοποδήλατα;

«Οι δρεζίνες είναι μικρά σιδηροδρομικά οχήματα που χρησιμοποιούνται από τους εργαζομένους για τη φύλαξη και τη συντήρηση του σιδηροδρόμου. Η ποδηλατοδρεζίνα είναι σιδηροδρομικό όχημα που κινείται με τη βοήθεια των πεταλιών»

«Το χόμπι του σιδηροδρομικού ποδηλατοτουρισμού είναι πολύ διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο. Η ποδηλασία πάνω σε ραγές τρένου είναι ο ιδανικότερος τρόπος να έρθει κανείς σε επαφή με το περιβάλλον, τη φύση, αλλά και με τον σιδηρόδρομο. Θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πρώτης τάξης τουριστικό προϊόν χωρίς κόστος, αφού τα ποδήλατα που κινούνται σε ράγες είναι πολύ φθηνά»

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!