Μακελειό στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης (βίντεο+φωτο)

Εκρήξεις συγκλόνισαν το βράδυ της Τρίτης το διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, τις οποίες ακολούθησαν πυροβολισμοί, μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ κι επιβεβαίωσαν Τούρκοι αξιωματούχοι οι οποίοι κάνουν λόγο για επίθεση αυτοκτονίας.

Σύμφωνα τον νομάρχη της Κωνσταντινούπολης, οι νεκροί ανέρχονται σε 28, ενώ οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 60. Επίσης, ανέφερε ότι οι καμικάζι ήταν τρεις.

αεροδρόμιο κωνσταντινούπολη1

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι καμικάζι ήρθαν με αεροπλάνο από το εξωτερικό, ενώ τώρα γίνεται λόγος για τρεις εκρήξεις.

Νωρίτερα, Τούρκος αξιωματούχος είχε αναφέρει ότι οι βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τα εκρηκτικά τους λίγο προτού περάσουν από τα μηχανήματα ελέγχου. Ένας εκ των δραστών άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV επικαλούμενο τον υπουργό Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ.

αεροδρόμιο κωνσταντινούπολη2

Tην ίδια ώρα ένας Τούρκος αξιωματούχος όπως και αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν ότι οι δράστες πυροδότησαν τα εκρηκτικά αφού άνοιξαν πυρ εναντίον των παρευρισκομένων.

Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς που προσπάθησαν να «εξουδετερώσουν» τους υπόπτους, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν πως οι δύο εκρήξεις συγκλόνισαν τον τερματικό σταθμό των πτήσεων εξωτερικού προκαλώντας πανικό μεταξύ των επιβατών.

«Ήταν πολύ ισχυρή η έκρηξη, όλοι άρχισαν να τρέχουν προς κάθε κατεύθυνση» δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Türk.

Στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζονται τραυματίες να κείτονται στο έδαφος εκτός κι εντός του αεροδρομίου.

Πηγή: www.antenna.gr/news