Δεν κόβεται η σύνταξη ενεργών ως να γίνει ο ΕΦΚΑ

Πλήρως επιβεβαίωσε το σχετικό δημοσίευμα της Agrenda ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, σχετικά με το ενδεχόμενο περικοπής συντάξεων των ενεργών αγροτών. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Σερρών της ΝΔ, Φωτεινής Αραμπατζή στη Βουλή το απόγευμα της Δευτέρας, κάλεσε τους αγρότες να μην ανησυχούν, αφησε να εννοηθεί πως μέχρι 1/1/2017, οπότε θα συσταθεί ο ΕΦΚΑ δεν θα υποστούν περικοπές ούτε οι νέοι συνταξιούχοι, παραπέποντας ωστόσο σε ερμηνευτικές εγκυλίους που έπονται για το τι θα ισχύσει μετέπειτα.

Από την πλευρά της η Φωτεινή Αραμπατζή με σχόλιό της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook κάνει λόγο για «ασάφειες» εκ μέρους του υπουργού.

«Η σημερινή Επίκαιρη Ερώτησή μου για την περικοπή του 60% της σύνταξης των αγροτών, που συνεχίζουν να καλλιεργούν τη γη τους. Ασαφείς οι απαντήσεις του Υφυπουργού Εργασίας κ. Α. Πετρόπουλου, που κρύφτηκε πίσω από την έκδοση των σχετικών εγκυκλίων. Ενάμιση μήνα μετά την ψήφιση του Νόμου, εγκύκλιος δεν έχει βγει! Τί φοβούνται;», ανέφερε στο σχόλιό της.

Δείτε περισσότερα εδώ

Πηγή: agronews.gr