“Το δάσος μας αλλιώς” στην Ακρόπολη Φαρσάλων

Στα πλαίσια της πολυεπίπεδης πολιτιστικής και περιβαλλοντικής του δράσης «Το δάσος μας αλλιώς», την Κυριακή 26 Ιουνίου, ο δήμος Φαρσάλων για 2η συνεχή χρονιά φώτισε, τα τείχη της αρχαίας Ακρόπολης και διοργάνωσε μουσική βραδιά, με την πολυμελή ορχήστρα Νέων Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου και μαέστρο τον Νίκο Πατρή και ερμηνευτή τον Γεράσιμο Ανδρεάτο.

ΔΑΣΟΣ ΑΛΛΙΩΣ-0266

13509681_10208056988117083_1332088007_o

ΔΑΣΟΣ ΑΛΛΙΩΣ-0134

ΔΑΣΟΣ ΑΛΛΙΩΣ-0115

Οι θεατές ξεπέρασαν τα 1500 άτομα, που από νωρίς ανέβαιναν από τη δυτική είσοδο του άλσους μια διαδρομή 40 λεπτών περιπάτου. Για την εξυπηρέτηση όσων θεατών δεν μπορούν να ανέλθουν πεζή, υπήρχαν διαθέσιμα μίνι λεωφορεία όπου μετέφεραν τον κόσμο στην Ακρόπολη.

ΔΑΣΟΣ ΑΛΛΙΩΣ-0041

ΔΑΣΟΣ ΑΛΛΙΩΣ-0055

ΔΑΣΟΣ ΑΛΛΙΩΣ-0222

ΔΑΣΟΣ ΑΛΛΙΩΣ-0184

ΔΑΣΟΣ ΑΛΛΙΩΣ-0063

Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ και υπεύθυνη της δράσης το “Δάσος μας Αλλιώς” Δέσποινα Συροπούλου η οποία στην ομιλία της ανέφερε τα εξής:

“Για δεύτερη συνεχή πραγματοποιείτε η εκδήλωση “Το Δάσος μας Αλλιώς” μια εκδήλωση την οποία την έχει αγκαλιάσει ο κόσμος των Φαρσάλων και προσπαθούμε να την κάνουμε ένα πετυχημένο θεσμό. Ο πολιτισμός και το περιβάλλον είναι από τα πιο ισχυρά υλικά της κοινωνίας.”

Στην συνέχεια ευχαρίστησε την ορχήστρα Δίου που για δεύτερη φορά επισκέπτεται την περιοχή, καθώς και όλους τους χορηγούς και εθελοντές όπως επίσης και τις κοινωνικές δομές του Δήμου Φαρσάλων για την πολύτιμη βοήθεια τους, έτσι ώστε να επιτευχθεί η συναυλία στη Ακρόπολη Φαρσάλων.

ΔΑΣΟΣ ΑΛΛΙΩΣ-0166

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους μουσικούς καθώς επίσης και τον κόσμο που παρευρέθηκε «Απόψε στο ιστορικό κάστρο των Φαρσάλων συναντώνται δύο σπουδαίοι πολιτισμοί, της αρχαίας πόλης της Φαρσάλου και του Δίου της ιερής πόλης των αρχαίων Μακεδόνων » είπε μεταξύ άλλων, ενώ απευθηνόμενος σε μέλη της εφορίας αρχαιοτήτων Λάρισας ανέφερε με την άδεια τους ότι θα πρέπει να ανοιχτεί δρόμος στην νότια πλευρά του αλσυλλίου, να κατασκευαστούν σκαλοπάτια έτσι ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση στην Ακρόπολη.

ΔΑΣΟΣ ΑΛΛΙΩΣ-0234

Χαιρετισμό απηύθυναν στην εκδήλωση κ.Παπαχρήστος πρόεδρος τεχνών και γραμμάτων Δίου και η κα. Σδρόλια αναπ. έφορος αρχαιοτήτων Λάρισας.

Την συναυλία τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου και επισήμων της επαρχίας.

ΔΑΣΟΣ ΑΛΛΙΩΣ-0307

Θα ακολουθήσει ένα μικρό μέρος  το βίντεο της εκδήλωσης.