Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται τα “49α Καραϊσκάκεια”

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου συνεχίζεται η 49η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού «ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ» που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και οργανώνεται από την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων(Π.Ε.Δ.)Θεσσαλίας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ 3  – ΕΡΤ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ. Κάθε βράδυ η κεντρική πλατεία της πόλης κατακλύζεται από μικρούς και μεγάλους, ντόπιους και επισκέπτες που παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τις εκδηλώσεις θέτοντας την Καρδίτσα στο επίκεντρο του πολιτιστικού χάρτη.

Το βράδυ της Παρασκευής 24 Ιουνίου, το κοινό είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει διαδοχικά επί σκηνής τον Λαογραφικό, Αρχαιολογικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Οξυάς «Το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας», τον Εκπολιτιστικό, Επιμορφωτικό Σύλλογο Υπαταίων «ΟΙ ΑΙΝΙΑΝΕΣ», το Κέντρο Σπουδών και Ανάδειξης του Ελληνικού Πολιτισμού «Χορίαμβος», το χορευτικό συγκρότημα «TRAKIA» από τη Βουλγαρία και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καμινάδων που εισέπραξαν το πιο θερμό χειροκρότημα.

Εκδηλώσεις πραγματοποιούνται και σε πολλά χωριά του Νομού δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους του Καρδιτσιώτες να συμμετάσχουν ενεργά σε όλη αυτή τη μοναδική γιορτή του πολιτισμού.

Φέτος, εξάλλου, συμμετέχουν στα Καραϊσκάκεια 38 συνολικά χορευτικά συγκροτήματα, ελληνικά και ξένα, σε ένα πρόγραμμα αντάξιο του κύρους του θεσμού.

Ενός θεσμού που σχεδόν για μισό αιώνα αναδεικνύει τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας αλλά και άλλων λαών. Παράλληλα όμως είναι και ένας θεσμός ο οποίος αποδίδει την οφειλόμενη τιμή στον ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Γεώργιο Καραϊσκάκη που γεννήθηκε στο Μαυρομμάτι.

Αξίζει, τέλος, να σημειώσουμε πως μέσω του ΣΥΖΕΥΞΙΣ και σε συνεργασία τόσο με τον ΟΤΕ όσο και με το Δήμο Καρδίτσας μπορεί να παρακολουθεί ζωντανά τις εκδηλώσεις από την κεντρική πλατεία της Καρδίτσας όλη η ομογένεια, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος από άκρη σε άκρη της γης. Αυτό γίνεται μέσω των sites του Δήμου : www.dimoskarditsas.gov.gr και της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων : www.enpolis.gr (Youtube : Ustream).

Παρουσιάζουν η Βανέσσα Στυλοπούλου και η Νανά Μαυραντζά.

Το πρόγραμμα της Κυριακής 26 Ιουνίου

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας – Ώρα 9.00μ.μ.

> Μορφωτικός, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αμπελικού

> Λαογραφικός, Χορευτικός Όμιλος Καρδίτσας «Η ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ»

> Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας

> Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών Καππαδοκικού

> Λαογραφικός Όμιλος Λακατάμιας Κύπρου

> Πολιτιστικός Σύλλογος Σοφάδων «ΤΟ ΧΟΡΟΠΑΤΗΜΑ»

> Λαογραφικός, Χορευτικός Όμιλος «ΜΕΝΕΛΑΙΣ»

Στους υπόλοιπους Δήμους – Ώρα 9.00μ.μ.

Κυψέλη : «LUXOR» από την Αίγυπτο

Φανάρι : «Anhui Province Song and Dance Theater» από την Κίνα

Φύλλο : «ΤΡΑΚΙΑ» από τη Βουλγαρία

Παράλληλες Εκδηλώσεις

Σκοπευτήριο Καλλιθήρου – Ώρα 8.00 π.μ.

Σκοπευτικοί Αγώνες

Οργάνωση : Αθλητικός – Σκοπευτικός Όμιλος Καρδίτσας «Η ΑΡΤΕΜΙΣ»

Πηγή: karditsa24.gr

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!