Βρετανία: Ουρές στα ανταλλακτήρια συναλλάγματος

Στα βρετανικά ανταλλακτήρια συναλλάγματος σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες συρροή πελατών, οι οποίοι ήθελαν να πουλήσουν στερλίνες, κυρίως έναντι δολαρίων και ευρώ, πριν από το σημερινό δημοψήφισμα για την παραμονή ή την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Οι πελάτες σχημάτισαν ουρές και οι επαγγελματίες του τομέα κατέγραψαν επίσης μια σαφή άνοδο των διαδικτυακών συναλλαγών, καθώς οι αναλυτές προβλέπουν πτώση της στερλίνας σε περίπτωση που οι Βρετανοί αποφασίσουν να αποχωρήσουν από την ΕΕ στο σημερινό δημοψήφισμα, τα αποτελέσματα του οποίου θα γίνουν γνωστά αύριο, Παρασκευή, το πρωί.

«Πελάτες έκαναν ουρά μέχρι και 40 λεπτά μπροστά από τα καταστήματα και οι περισσότεροι ήθελαν να αγοράσουν κάποιο ξένο νόμισμα πριν από το δημοψήφισμα”, εξήγησε στο AFP ο Ρασάκα Ντισαναγιάκε, υπεύθυνος ανάπτυξης στην εταιρεία BestForeignExchange.com, που διαχειρίζεται 11 ανταλλακτήρια συναλλάγματος στο Λονδίνο.

Οι περισσότερες από τις συναλλαγές αφορούσαν ποσά από μερικές εκατοντάδες μέχρι μερικές χιλιάδες λίρες το πολύ, διευκρίνισε προσθέτοντας ότι αυξήθηκε η ζήτηση από Βρετανούς που αναχωρούν για διακοπές στο εξωτερικό.

Η υπηρεσία Post Office Travel Money, η οποία διαχειρίζεται το ένα τέταρτο των συναλλαγών στη λιανική αγορά συναλλάγματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαπίστωσε από την πλευρά της ένα άλμα 113% στις πωλήσεις στερλινών για να αγορασθούν ευρώ και δολάρια μόνο κατά τη χθεσινή ημέρα, σε σύγκριση με την ίδια ημέρα  πέρυσι.

Από την αρχή Ιουνίου, η αύξηση φθάνει το 41% σε σχέση με την ίδια περυσινή περίοδο, πρόσθεσε η υπηρεσία αυτή, η οποία έχει παρουσία σε περισσότερα από 10.000 ταχυδρομικά γραφεία της χώρας.

Τα σχετικά μικρά ποσά των συναλλαγών αυτών εξηγούν πιθανόν το γεγονός ότι η αγορά συναλλάγματος δεν επηρεάσθηκε από τις κινήσεις αυτές και η στερλίνα έμεινε σταθερή όλη την εβδομάδα.

Πηγή: kathimerini.gr

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!