Το μήνυμα Τσίπρα για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Μήνυμα για τη σημερινή  Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων έστειλε μέσω twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Οι Έλληνες έχουμε γνωρίσει την προσφυγιά» αναφέρει στο σχόλιο του και συμπληρώνει: «Επί ένα χρόνο βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή για την ανακούφιση των προσφύγων.», έγραψε στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο αριθμός των εκτοπισμένων και των προσφύγων που εγκατέλειψαν τις εστίες τους για να σωθούν από συρράξεις και διώξεις σε όλον τον κόσμο κατέρριψε κάθε ρεκόρ το 2015, φτάνοντας τα 65,3 εκατομμύρια, ανακοίνωσε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR). Σύμφωνα με την ετήσια στατιστική έκθεση της Αρμοστείας, είναι η πρώτη φορά που σπάει το όριο των 60 εκατομμυρίων προσφύγων και εκτοπισμένων.

Επίσκεψη Παρασκευόπουλου σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων

Την αισιοδοξία του για τις συνθήκες που διαμορφώνονται στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκος Παρασκευόπουλος κατά τις επισκέψεις του στο παλιό εργοστάσιο της ΣΟΦΤΕΞ και στο στρατόπεδο “Αναγνωστοπούλου” στα Διαβατά.

«Θέλω να βλέπω “μισογεμάτο” το ποτήρι γιατί, αν και οι συνθήκες είναι δύσκολες και χρειάζονται ακόμα πράγματα για να γίνουν, εντούτοις έγινε δουλειά στο πλαίσιο της αξιοπρεπούς διαβίωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την επίσκεψή του, που έγινε με αφορμή την σημερινή, Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, συνοδευόμενος από κλιμάκιο μελών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Παρασκευόπουλος εξήγγειλε ότι θα αναπτυχθεί υπηρεσία νομικής βοήθειας προς τους πρόσφυγες προκειμένου να προωθούνται τα θέματά τους ενώ, σχολιάζοντας την απόφαση για την αλλαγή σύνθεσης των δευτεροβάθμιων επιτροπών ασύλου, εξήγησε ότι θα εισέρχονται δικαστές «ώστε να υπάρχει περισσότερη νομική εμπειρία».

Πηγή: www.antenna.gr/news

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!