Προχωράει το «όνειρο»

Του Άλκη Σούρλα

Η φετινή σεζόν για τον Ολυμπιακό Αμπελιάς ήταν ονειρική δίχως αμφισβήτηση, οι «ερυθρόλευκοι» παρά το γεγονός ότι δεν ξεκίνησαν καθόλου καλά στο δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα της Β Ε.Π.Σ.Λ κατηγορίας, έκαναν γρήγορα “Reset” και εν τέλει κατάφεραν να κόψουν πρώτοι το «νήμα» και να πανηγυρίσουν το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Α1 Ε.Π.Σ.Λ Κατηγορία για πρώτη φορά στην Ιστορία τους.

Όμως αυτό ήταν μόνο η αρχή καθώς ήδη βλέπουμε πως οι άνθρωποι του Ολυμπιακού «χτίζουν» βήμα προς βήμα με προσεκτικές κινήσεις την επόμενη ήμερα, με κύριο σκοπό να παίζουν όμορφο και ελκυστικό ποδόσφαιρο και να απολαύσουν τις προκλήσεις της νέας Κατηγορίας.

Ήδη οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ανακοινώσει την επέκταση της συνεργασίας τους με τους Μπράνο (τερματοφύλακας), Δενελάβα Νίκο, Σπαθαριώτη, Τολιόπουλο, Αλεξούλη, Κουλάκογλου, Δενελάβα Λευτέρη, Καραγγέλη και Σκλαπάνη.

Στον πάγκο της ομάδος  την νέα σεζόν θα βρίσκεται ο κόουτς Σταύρος Σταμπουλής, ενώ γεγονός αποτελεί και η πρώτη μεταγραφή με τον 23 χρόνο μεσοπιθετικό Δημήτρη Δημακόπουλο να είναι από χθες και επίσημα παίκτης του Ολυμπιακού.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανακοινωθούν και άλλες ανανεώσεις αλλά και μεταγραφές.

Εμείς μιλήσαμε με τον Πρόεδρο της ομάδος κ. Πέτρο Μπανιά, τον αρχηγό Θάνο Παναγιωτόπουλο αλλά και τον πρώτο σκόρερ της ομάδος την φετινή σεζόν Λευτέρη Δενελάβα.

Αναλυτικά τα όσα μας είπαν αναφορικά με την σεζόν που πέρασε αλλά και τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους για την νέα χρονιά:

Πέτρος Μπανιάς: Η φετινή σεζόν ήταν δύσκολη για όλους μας, όμως μας αφήνει μια πολύ «γλυκιά γεύση».

Παρά το γεγονός ότι η ομάδα δεν ξεκίνησε καλά η ομάδα μας έδειξε ότι έχει ισχυρή προσωπικότητα κατάφερε  να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και εν τέλει να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την άνοδο, κάτι το οποίο μόνο εύκολο δεν ήταν καθώς φέτος υπήρχαν πολλές δυνατές και ποιοτικές ομάδες στην Κατηγορία.

Ευχαριστούμε όλους τους ανθρώπους που ήταν δίπλα μας και μας στήριξαν βάζοντας ο κάθε ένας με τον τρόπο του ένα «λιθαράκι» ώστε να καταφέρουμε αυτόν τον «άθλο».

Αναφορικά με την νέα σεζόν δήλωσε: Στόχος μας είναι να ανανεώσουν οι παίκτες που υπήρχαν την φετινή σεζόν και όλα βαίνουν καλώς ως προς αυτό το επίπεδο.

Από εκεί και πέρα μαζί με τον νέο προπονητή θα «χτίσουμε» πάνω σε αυτή την κατεύθυνση, κύριος στόχος είναι να παίξουμε όμορφο και ελκυστικό ποδόσφαιρο να φέρουμε ακόμη περισσότερο κόσμο στο γήπεδο και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό.

Λευτέρης Δενελάβας: Πιστεύω ότι η κατάκτηση του φετινού  πολύ δυνατού και συνάμα ποιοτικού πρωταθλήματος ήταν δικαιότατη. Παρά το γεγονός πως δεν ξεκινήσαμε καλά στη συνεχεία μονταριστήκαμε και προσαρμοστήκαμε στις απαιτήσεις της Κατηγορίας, δημιουργώντας μια ομάδα με κράμα παιδιών από την Αμπελιά και από την περιοχή του Βόλου. Βέβαια όλα αυτά δεν θα μπορούσαμε να τα πετύχουμε αν δεν ήμασταν παρέα κάτι που θεωρώ ότι ήταν και το «μυστικό» μας. Επίσης είχαμε εξαιρετική σχέση με την Διοίκηση η οποία ήταν πάντα δίπλα μας  και μας παρείχε τα πάντα.

Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που ζήσαμε αυτή την Ιστορική στιγμή για την Αμπελιά.

Ενώ αναφορικά με την νέα σεζόν δήλωσε: Καταρχήν το γεγονός ότι σχεδόν όλα τα παιδία ανανέωσαν με την ομάδα δείχνει εξαιρετικό κλιμα που υπάρχει στην ομάδα. Μαζί με τις προσθήκες που θα κάνει η Διοίκηση θεωρώ πως ο ρεαλιστικός στόχος μιας νεοφώτιστης ομάδος είναι.

Επειδή όμως γνωρίζω τις φιλοδοξίες των συμπαικτών και της Διοίκησής μας πιστεύω ότι θα κάνουμε μια πολύ καλή πορεία και θα πλασαριστούμε όσο το δυνατόν γίνεται ψηλότερα.

Θάνος Παναγιωτόπουλος: Για εμένα η φετινή σεζόν ήταν πολύ μιας και έπεσε όλο το βάρος της ομάδας πάνω μου.

Πέρυσι τέτοιο καιρό ο Πρόεδρος μου ζήτησε να κάνουμε μια ομάδα κυρίως υγιείς με καλούς χαρακτήρες και ότι βγει.

Ήρθαν στην ομάδα  καινούργια παιδιά και αυτό όπως είναι λογικό μας πήρε καιρό να «δέσουμε» και να αποδώσουμε το ποδόσφαιρο που θέλαμε. Η χειρότερη στιγμή της σεζόν ήταν όταν έπειτα από την 6η αγωνιστική, ήμασταν προτελευταίοι και κανείς δεν πίστευε σε εμάς.

Τότε μάζεψα τα παιδιά στα αποδυτήρια μιλήσαμε και δώσαμε όρκο ότι μπορούμε να ανατρέψουμε το εις βάρος μας σκηνικό και εν τέλει τα καταφέραμε.

Παρά το γεγονός ότι πολλές ομάδες ξεκίνησαν με πολύ καλύτερες περγαμηνές από εμάς εν τέλει κόψαμε πρώτοι το «νήμα» και γράψαμε Ιστορία.

Εκτός της κατάκτησης του πρωταθλήματος όμως φέτος καταφέραμε να φέρουμε κόσμο στο γήπεδο όχι μόνο από το χωριό αλλά και από όλη την Επαρχία Φαρσάλων και αυτό μας κάνει πολύ χαρούμενους.

Αναφορικά με την νέα σεζόν δήλωσε: Η νέα σεζόν θα είναι ακόμη πιο δύσκολη καθώς θα αντιμετωπίσουμε ιστορικές ομάδες για το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του Νομού μας με παραστάσεις από πολύ υψηλότερες κατηγορίες, όπως τον Αμπελωνιακό, τον Ηρακλή Λάρισας κ.α.

Με την διοίκηση και το χωριό της Αμπελιάς να είναι πάντα στο πλάι μας είμαι σίγουρος πως εάν την χρόνια που πέρασε μας άκουγαν απλά σαν όνομα, φέτος θα τους κάνουμε να μας μάθουνε κιόλας.