Καμμένος: απόλυτα επιτυχής η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Υπάρχει η «γενική αποδοχή» ότι η επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, μεταξύ των ελληνικών νησιών και των ακτών της Μικράς Ασίας, έχει στεφθεί «με απόλυτη επιτυχία», μειώνοντας τις ημερήσιες μεταναστευτικές ροές, από 5.000 έως 8.000 μετανάστες και πρόσφυγες σε 0 έως 25, με ορισμένες εξαιρέσεις, τόνισε ο Πάνος Καμμένος, μετά το πέρας της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.

«Το γεγονός αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι οι επιχειρήσεις αυτές πρέπει να συνεχιστούν», υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας, συμπληρώνοντας πως η Τουρκία, σε αντίθεση με όλους τους υπολοίπους συμμάχους, επιθυμούσε τη διακοπή της νατοϊκής παρουσίας μετά τη Σύνοδο της Βαρσοβίας.

«Είναι απόλυτα σαφές, λοιπόν, ότι η απόφαση της Ελλάδας να στηρίξει, από την πρώτη στιγμή, αυτήν τη συμφωνία είχε από τη μία μεριά τον στόχο που επιτεύχθηκε, να σταματήσουν δηλαδή οι μεταναστευτικές ροές και από την άλλη, οι ίδιοι οι σύμμαχοι να έχουν ιδίοις όμμασι άποψη για το τι συμβαίνει στο Αιγαίο, ιδιαίτερα με τις παραβιάσεις, τις παραβάσεις, τις υπερπτήσεις και τη συμπεριφορά, εν γένει, της Τουρκίας ως συμμάχου έναντι ενός άλλου συμμάχου, της Ελλάδας», σημείωσε ο κ. Καμμένος και σχολίασε: «Αυτό ισχυροποιεί τις ελληνικές θέσεις και δικαιώνει την Ελλάδα».

καμμε«Ελπίζω και εύχομαι και είμαι, μπορώ να πω, σίγουρος ότι οι επιχειρήσεις αυτές θα συνεχιστούν, προς όφελος όλης της Ευρώπης, για να σταματήσουν οι μεταναστευτικές ροές, που δεν οδηγούν πουθενά. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας.

Τέλος, αναφερόμενος στα θέματα της Μεσογείου, ο κ. Καμμένος επεσήμανε πως «η ελληνική προσπάθεια, εδώ και 17 μήνες, για έναν άξονα σταθερότητας με χώρες συμμάχους, όπως η Ρουμανία και η Βουλγαρία προς τα βόρεια, αλλά και χώρες εκτός ΕΕ και ΝΑΤΟ, όπως το Ισραήλ, η Αίγυπτος, η Ιορδανία προς τα νότια, αναβαθμίζει τον ρόλο της Ελλάδας ως δύναμης σταθερότητας στη Μεσόγειο. Αναβαθμίζει, επίσης, τον ρόλο της Κύπρου, η οποία συμμετέχει σε διμερείς και τριμερείς συμφωνίες στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής».

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!