Οδομαχίες στο Παρίσι

Μάχες μεταξύ κουκουλοφόρων νεαρών και αστυνομικών έγιναν στο Παρίσι, στο περιθώριο της πορείας χιλιάδων διαδηλωτών που κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα εργασιακά.

Οι δρόμοι γέμισαν δακρυγόνα και συντρίμμια καθώς οι νεαροί έσπαζαν βιτρίνες και πετούσαν βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών. Οι γαλλικές αρχές κάνουν λόγο για 26 τραυματίες, έξι διαδηλωτές και 20 αστυνομικοί, ενώ 15 άτομα συνελήφθησαν.

Οι Γάλλοι αποφάσισαν σήμερα, εν μέσω της διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, να κατέβουν στους δρόμους του Παρισιού και σε περίπου ακόμα πενήντα πόλεις, για να διαμαρτυρηθούν για τη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης για τα εργασιακά, η οποία έχει προκαλέσει από τον Μάρτιο πολλές απεργίες και διαδηλώσεις.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη είναι επιχείρηση της αστυνομίας για τη σύλληψη περίπου 40 ατόμων που φέρονται ότι συμμετείχαν στα βίαια επεισόδια στη Μασσαλία που αμαύρωσαν την έναρξη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου το Σαββατοκύριακο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας. Λίγο πριν την ανακοίνωση του Μπερνάρ Καζνέβστο κοινοβούλιο, αστυνομικοί είχαν περικυκλώσει ένα λεωφορείο που επέβαιναν περίπου 40 Ρώσοι φίλαθλοι.

Πηγή: http://www.megatv.com/megagegonota