Συνεδριάζουν οι καθηγητές της Λάρισας για τις αλλαγές στην Παιδεία

Συνεδριάζει το μεσημέρι στις 13.30 το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Λάρισας προκειμένου να συζητήσουν τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν μετά τις τελευταίες αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, τις αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα με το οποίο μειώνονται οι ώρες διδασκαλίας στο Γυμνάσιο.

Με ανακοίνωσή της η παράταξη Παρεμβάσεις – συνεργαζόμενοι καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς και εκείνους που θίγονται από τις αλλαγές να δώσουν δυναμικό παρόν στη συνέλευση.

Σύμφωνα με την ert.gr  όπως τονίζουν η αλλαγές γίνονται με στόχο τα μορφωτικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και όχι η ελάφρυνση των μαθητών και αυτό συμβαίνει προκειμένου «από τις  περικοπές ωρών από τα  διάφορα μαθήματα  να «περισσέψουν» οι εκπαιδευτικοί και να μη χρειαστούν αναπληρωτές».

«Τα τεράστια κενά που θα δημιουργηθούν το Σεπτέμβριο λόγω των μηδαμινών διορισμών και των περιορισμένων κονδυλίων για την εκπαίδευση και με βάση τις τελευταίες εξαγγελίες του Υπουργού  δημιουργούν εκπαιδευτικούς   «λάστιχο» υποστηρίζουν τα μέλη της παράταξης και καλούν το Δ.Σ της ΟΛΜΕ να προκηρύξει κύκλο Γενικών Συνελεύσεων με Γ.Σ Προέδρων για την ανατροπή των αντεργατικών ρυθμίσεων.