Συνελήφθησαν προσποιούμενοι τους υπαλλήλους δημόσιου ελεγκτικού μηχανισμού (Ε.Φ.Ε.Τ.)

Συνελήφθησαν χθες (11-06-2016) το απόγευμα στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, δύο ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας 56χρονος και μια 48χρονη, οι οποίοι προσποιούμενοι τους υπαλλήλους δημόσιου ελεγκτικού μηχανισμού (Ε.Φ.Ε.Τ.), διέπρατταν απάτες σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων σε περιοχές των Τρικάλων και της Νάουσας.

Ειδικότερα, χθες (11-06-2016) το πρωί στα Τρίκαλα, οι προαναφερόμενοι προσποιούμενοι υπαλλήλους – ελεγκτές του Ε.Φ.Ε.Τ., φέροντας πλαστά καρτελάκια με το λογότυπο του συγκεκριμένου φορέα και με το πρόσχημα της μη επιβολής προστίμου, αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν ημεδαπό, ιδιοκτήτη καταστήματος, όμως έγιναν αντιληπτοί και λίγες ώρες αργότερα συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι οι συλληφθέντες το χρονικό διάστημα από (03-06-2016) έως (10-06-2016), χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία, κατάφεραν να αποσπάσουν από τρεις ημεδαπούς ιδιοκτήτες καταστημάτων και συγκεκριμένα δύο στην πόλη της Νάουσας και έναν στην πόλη των Τρικάλων το συνολικό χρηματικό ποσό των (1.080) ευρώ.

Επιπλέον, εξακριβώθηκε ότι σε βάρος του 56χρονου εκκρεμεί απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης με ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Από την κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν το όχημα που χρησιμοποιούσαν σε όλες τις μετακινήσεις τους, καθώς και διάφορα αντικείμενα που βρέθηκαν στο εσωτερικό του και συγκεκριμένα:

• δύο πλαστά καρτελάκια με λογότυπο του Ε.Φ.Ε.Τ,
• τρία κινητά τηλέφωνα και δύο κάρτες SIM,
• δύο συσκευές αποθήκευσης δεδομένων (USB),
• ένας φορητός υπολογιστής, τύπου «tablet», καθώς και
• διάφορα φύλλα χάρτου με το λογότυπο του Ε.Φ.Ε.Τ. και με ιδιόχειρες σημειώσεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους σε παρόμοιες περιπτώσεις απατών και σε άλλες περιοχές της χώρας.