Στήριξη Θεσσαλών αθλητών επιπέδου ολυμπιακών και παραολυμπιακών αγώνων

Πρόταση στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Θεσσαλίας έκανε με επιστολή του στις 11/5/2016 ο τέως Δήμαρχος Σοφάδων και μέλος του οργάνου Μπάμπης Παπαδόπουλος για την ηθική και οικονομική στήριξη των Θεσσαλών αθλητών που θα συμμετάσχουν στους επόμενους ολυμπιακούς και παραολυμπιακούς αγώνες.

Το 2016 είναι χρονιά ολυμπιακών και παραολυμπιακών αγώνων οι οποίοι θα φιλοξενηθούν στη Βραζιλία τον ερχόμενο Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Με την ευκαιρία αυτή ο κ. Παπαδόπουλος έκανε τη συγκεκριμένη πρόταση, η οποία συζητήθηκε κι έγινε ομόφωνα δεκτή κατά τη συνεδρίαση του σώματος που έγινε στα Αμπελάκια την Παρασκευή 10/6/2016.

Στην εισήγησή του ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε τα εξής:

«κ. Πρόεδρε

σε συνέχεια της εκτός ημερησίας επισήμανσης που έθιξα στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΔ στις 26/4/2016 σχετικά με την ανάγκη στήριξης των Θεσσαλών αθλητών με διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο επανέρχομαι ζητώντας το θέμα να συζητηθεί σε τακτική συνεδρίαση του Σώματος.

Πάμπολλες φορές κατά το παρελθόν Θεσσαλοί αθλητές κατέκτησαν διεθνείς διακρίσεις μαγνητίζοντας με τον τρόπο αυτό το μάτια της παγκόσμιας αθλητικής κοινότητας. Παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας οι Θεσσαλοί αθλητές  συνεχίζουν απτόητοι να προετοιμάζονται, να αθλούνται και να φέρνουν τη μία επιτυχία πίσω από την άλλη.

Όπως γνωρίζετε φέτος είναι χρονιά ολυμπιακών και παραολυμπιακών αγώνων. Η συμμετοχή σε μια τέτοια διοργάνωση αποτελεί από μόνη της επιτυχία για κάθε αθλητή. Υπάρχουν ήδη Θεσσαλοί αθλητές που είτε έπιασαν τα κριτήρια για τη συμμετοχή τους είτε βρίσκονται σε οριακό σημείο. Τέτοιοι αθλητές στην Καρδίτσα είναι για παράδειγμα οι βαδιστές Αλ. Παπαμιχαήλ, Ντρισμπιώτη Αντ., Τσινοπούλου Παν. αλλά και ο αθλητής του τένις με αμαξίδιο Στ. Διαμαντής.

Τα, έτσι κι αλλιώς, πολλά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές στη χώρα μας, και ιδιαίτερα οι αθλητές της επαρχίας, οξύνθηκαν τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Τώρα όμως είναι η στιγμή που θα πρέπει οι θεσμοί και οι φορείς του τόπου μας να σταθούν δίπλα σ’ αυτούς τους ανθρώπους που αποτελούν παράδειγμα για όλους μας και κυρίως για τους νεότερους ανθρώπους.

Πιστεύω λοιπόν ότι η ΠΕΔ Θεσσαλίας, στο βαθμό που της αναλογεί και της είναι εφικτό, οφείλει να ενισχύσει με κάθε τρόπο, ηθικό και οικονομικό την προσπάθεια αυτών των αθλητών που κινούνται σε επίπεδο ολυμπιακών και παραολυμπιακών αγώνων».

Facebook

Twitter