Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην κεντρική πτέρυγα του ξενοδοχείου “ΠΥΡΓΟΣ ΜΑΝΤΑΝΙΑ” (φωτο)

Υπό έλεγχο τέθηκε περίπουη φωτιά στις 15.30, δυο πυροσβεστικά οχήματα βρέθηκαν στην περιοχή και μετά από λίγη ώρα έθεσαν υπό έλεγχο την φωτιά που κατέστρεψε το κεντρικό κτήριο, τη ρεσεψιόν και το εστιατόριο ενός από τα πιο γραφικά και παραδοσιακά ξενοδοχεία που αποτελεί στολίδι για την περιοχή.Ευτυχώς σώθηκαν από την καταστροφική φωτιά τα δωμάτια της πτέρυγας.Την πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής θα περιμένουν οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου οι οποίοι κατέβαλαν απέλπιδες προσπάθειες για την κατάσβεση του.

Συμφωνα με το ideesmag.gr μεγάλη είναι η κινητοποίηση και της αστυνομίας καθώς υπήρξαν φόβοι για εξάπλωση της φωτιάς στο πυκνό δάσος της περιοχής .Ενώ στο ξενοδοχείο βρέθηκε και ο αντιπερειάρχης Χ.Μιχαλάκης , ο οποίος προσπάθησε να συντονίσει το έργο των υπηρεσιών κατάσβεσης.

Η απόσταση προσέγγισης  ήταν πολύ μεγάλη και έτσι χρειάστηκε χρόνος για να φτάσουν τα οχήματα και να ξεκινήσουν το έργο της κατάσβεσης , πράγμα που βοήθησε στην επέκταση.

Ειδοποιήθηκε και ο Αντιδήμαρχος Καλαμπάκας κος Βουρλίτσης  για να στείλει υδροφόρες του Δήμου αλλά η λύση αυτή δεν βοηθούσε αφού η φωτιά ήταν εσωτερικά του κτιρίου.

Οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες αφού ένα μεγάλο μέρος του κτιρίου (κουζίνες, εστιατόριο, καφετέρια κ.λ.π. ) έχει καταστράφει.

Ο “Πύργος Μαντάνια” αποτελεί ένα στολίδι για τον Ασπροπόταμο ελπίζουμε όλα να πάνε καλά και να επιδιορθωθεί άμεσα.

μαντανια6

μαντανια4

μαντανια3

μαντανια1

μαντανια2

INFO
Ο Πύργος Μαντάνια χτίσθηκε με πελεκημένη στο χέρι πέτρα στα» πρότυπα της περιόδου» 1770-1820, της περιόδου της ακμής του Ασπροποτάμου στην οποία χτίσθηκαν οι περισσότερες εκκλησίες και τα μεγάλα αρχοντικά. Η σκεπή είναι φτιαγμένη από ‘πλάκα’ (λεπτή πελεκημένη πέτρα). Οι χρωματισμοί των τοίχων και οι ξύλινες οροφές έχουν επιμεληθεί με τη χρήση παλαιών τεχνικών από ζωγραφούς και συντηρητές έργων τέχνης. Το ξενοδοχείο βρίσκεται μέσα στο δάσος στην τοποθεσία  “Τρία Ποτάμια”.

Πηγή: ideesmag.gr