Ενστάσεις από το δήμαρχο Τεμπών για τη δημιουργία hot spot στο Κυψελοχώρι

Σοβαρές ενστάσεις για τη δημιουργία καταυλισμού (hot spot) προσφύγων στο Κυψελοχώρι του Δήμου Τεμπών εκφράζει ο δήμαρχος Κώστας Κολλάτος, τις οποίες και θα καταθέσει το απόγευμα στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου στη συνέχεια να τις μεταφέρει με επιστολή διαμαρτυρίας προς τον αρμόδιο υπουργό κ.Δημήτρη Βίτσα σύμφωνα με το thessaliatv.gr

Οι ενστάσεις συνίστανται:

α. Στο ότι πλησίον του στατοπέδου Ζιώγα στο Κυψελοχώρι, όπου έχουν προχωρήσει οι εργασίες για τη δημιουργία του καταυλισμού, υπάρχει αποθήκη πυρομαχικών.
β. Στο ότι υπάρχει έλλιψη νερού, αφού μόλις και μετά βίας υδροδοτείται, ειδικά τους καλοακαιρινούς μήνες, ο οικισμός του Κυψελοχωρίου. Άρα η ανάπτυξη στρατοπέδου που θα φιλοξενεί μέχρι 500 πρόσφυγες είναι τεχνικά αδύνατη.
γ. Στο ότι απέχει πάνω από 3 χιλιόμετρα από χωριά με υποδομές όπως το Μακρυχώρι και το Συκούριο (και 1 χιλιόμετρο από το Κυψελοχώρι).

Φυσικά το βασικό επιχείρημα του δημάρχου είναι η απουσία κοινωνικής συναίνεσης των κατοίκων των όμορων χωριών, αφού οι εργασίες διαμόρφωσης του στρατοπέδου έγιναν μυστικά από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θυμίζοντας ότι ο δήμος στάθηκε αρρωγός όταν χρειάστηκε για την προσωρινή φιλοξενία των προσφύγων στα Τέμπη και τον Ευαγγελισμό.

Πηγή: thessaliatv.gr