Εφαρμογή κατά της τρομοκρατίας στο Euro2016

Για όλα έχουν φροντίσει οι Γάλλοι στο Euro 2016. Aκόμη και για την έγκαιρη προειδοποίηση μας για τρομοκρατικό χτύπημα, μέσω κινητού. «Alerte attentat» (Προσοχή Επίθεση) θα γράφει στην οθόνη , σε περίπτωση που κριθεί σκόπιμο από τις αρχές.

Η εφαρμογή  είναι δωρεάν διαθέσιμη στα γαλλικά και τα αγγλικά, ανακοίνωσε o Μπερνάρ Καζνέβ  κατά την παρουσίαση στο υπουργείο Εσωτερικών. Επιτρέπει στον χρήστη να λάβει προειδοποίηση «σε περίπτωση υποψίας τρομοκρατικής επίθεσης ή ενός γεγονότος εξαιρετικού χαρακτήρα» στον τόπο όπου συμβαίνει και όπου βρίσκεται ο κάτοχος του κινητού. Περιλαμβάνει πρόβλεψη για οκτώ γεωγραφικές ζώνες, για την περίπτωση που ο κάτοχος του κινητού ανησυχεί για άλλα πρόσωπα του περιβάλλοντός του.

Εκτός του σήματος συναγερμού, η εφαρμογή στέλνει οδηγίες συμπεριφοράς ανάλογα με το είδος του κινδύνου. Η εφαρμογή προβλέπει ότι η προειδοποίηση θα αποστέλλεται στα smartphones σε διάστημα μικρότερο των 15 λεπτών από το αρχικό σήμα συναγερμού των τοπικών κρατικών αρχών.

Η υιοθέτηση αυτής της εφαρμογής αποφασίστηκε με βάση την εμπειρία των επιθέσεων του Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι και είχε ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς. Η διοργάνωση του Euro 2016 ορίσθηκε ως χρονικό σημείο εκκίνησής της.

«Το σήμα μας επιτρέπει να ειδοποιήσουμε γρήγορα τον πληθυσμό και να του δώσουμε τις πληροφορίες που έχουμε», διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ κατά την παρουσίαση της εφαρμογής.

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!