Δεν αυξάνονται τα εισιτήρια των ΚΤΕΛ Λάρισας

Δεν πρόκειται να αυξηθούν τα εισιτήρια ούτε στο αστικό ούτε στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Λάρισας… Οι διοικήσεις των δύο εταιριών έκριναν σκόπιμο να απορροφήσουν την αναπροσαρμογή του ΦΠΑ από το 23% στο 24% και να μην την μετακυλήσουν στο επιβατικό κοινό.

Το διοικητικό συμβούλιο του υπεραστικού ΚΤΕΛ, το οποίο συνεδρίασε προχθές της Δευτέρα για να συζητήσει το θέμα, αντιπαρήλθε τους προβληματισμούς για το μέγεθος της ζημιάς που θα υποστεί (τουλάχιστον 150.000 ευρώ σε ετήσια βάση), έδειξε να κατανοεί τα οικονομικά αδιέξοδα των νοικοκυριών από το κύμα ανατιμήσεων που επήλθε σε εκατοντάδες προϊόντα και υπηρεσίες και αποφάσισε να κρατήσει σταθερές τις τιμές των εισιτηρίων σε όλα ανεξαιρέτως τα δρομολόγια, τόσο εντός όσο και εκτός του νομού.

Σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε τονίζεται ότι “το Δ.Σ του υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ Λάρισας Α.Ε., λαμβάνοντας υπόψη τις παρούσες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες και εκφράζοντας τη βούληση του να μην επιβαρύνει το επιβατικό του κοινό αποφάσισε να απορροφήσει την αύξηση του 1% Φ.Π.Α στα εισιτήρια και συνεπώς να μην προβεί σε καμία αύξηση εισιτηρίων, παρόλο που η επιβάρυνση από την απορρόφηση του ΦΠΑ είναι της τάξεως των 150.000 ευρώ ανά έτος”.

ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ

Σε ανάλογη απόφαση για τους ίδιους λόγους προχώρησε και η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας , οπότε η τιμή των εισιτηρίων δεν πρόκειται να αναπροσαρμοστεί . να σημειώσουμε πως το αστικό ΚΤΕΛ έχει απορροφήσει δύο φορές τις αυξήσεις ΦΠΑ από το 9% στο 11% και από 11% στο 13%. Προχώρησε βέβαια όπως και όλα τα αστικά ΚΤΕΛ της χώρας σε αύξηση των εισιτηρίων πέρυσι όταν αυξήθηκε ο ΦΠΑ κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, από το 13% στο 23%.

Πηγή: eleftheria.gr