Άστατος ο καιρός σήμερα

Γενικά αίθριος καιρός στα νοτιοανατολικά την Τετάρτη 8 Ιουνίου και στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά κατά τις πρωινές ώρες και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά ηπειρωτικά το απόγευμα, φαινόμενα πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι βορείων διευθύνσεων τοπικά έως 7 μποφόρ με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή πτώση.

Στην Αττική παροδικές νεφώσεις μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να φθάνει από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, με βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες και σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιόνιου, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπου είναι πιθανόν τα φαινόμενα να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο κατά τόπους η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, και την ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες στα ορεινά και μεμονωμένες καταιγίδες, με βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να φθάνει από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι τις απογευματινές ώρες στην Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να φθάνει από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια κατά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι βορειοανατολικοί και στα υπόλοιπα θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να φθάνει από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.