Χειροπέδες σε Λαρισαίο αστυνομικό: «Επιτέθηκε» μαζί με τον αδελφό του σε υπαλλήλους του ΙΚΑ

Στο Αυτόφωρο οδηγήθηκαν χθες δύο αδέλφια από τη Λάρισα μετά από μήνυση που υπέβαλαν εναντίον τους υπάλληλοι του ΙΚΑ για εξύβριση, απειλή, παράνομη βία και απόπειρα υπεξαίρεσης εγγράφων.

Οι δύο συλληφθέντες (ο ένας εκ των οποίων είναι μάλιστα εν ενεργεία αστυνομικός που υπηρετεί σε Τμήμα του νομού) σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, «επιτέθηκαν» σε τρεις υπαλλήλους του ΙΚΑ επειδή νωρίτερα ήλεγξαν τουριστική επιχείρηση (ενοικιαζόμενα δω- μάτια) στα παράλια του νομού, οι ιδιοκτήτες της οποίας, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», φαίνεται πως έχουν συγγενική σχέση με τον συλληφθέντα αστυνομικό.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες ενώπιον των δικαστικών αρχών όπου έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν, ενώ σε βάρος του αστυνομικού, από την Υπηρεσία του, κινήθηκε ήδη η πειθαρχική διαδικασία άσχετα από τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης αφού το θέμα απασχόλησε έντονα την τοπική ΕΛ.ΑΣ.

Το περιστατικό συνέβη στις 12 προχθές το μεσημέρι στον παραλιακό δρόμο Κουτσουπιάς – Παλιουριάς και αφού το κλιμάκιο υπαλλήλων του ΙΚΑ είχε προηγουμένως προβεί σε έλεγχο των ενοικιαζόμενων δωματίων στην Παλιουριά εξετάζοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, θέματα που υπάγονται στην εργατική νομοθεσία.

Σύμφωνα με τους υπαλλήλους του ΙΚΑ την ώρα που αυτοί κινούνταν στον παραλιακό δρόμο με το υπηρεσιακό τους αυτοκίνητο, τα δυο αδέλφια που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, τους προσέγγισαν ζητώντας «εξηγήσεις» για τον έλεγχο.

Μετά τη φραστική αντιπαράθεση ακολούθησε άσκηση βίας, σύμφωνα πάντα με τους καταγγέλλοντες, με αποτέλεσμα οι τρεις υπάλληλοι του ΙΚΑ να καταφύγουν στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα όπου κατέθεσαν μήνυση.

Στο ίδιο Τμήμα (όπου υπηρετεί) προσήλθε οικειοθελώς και ο εμπλεκόμενος αστυνομικός, με αποτέλεσμα – μετά και την υποβολή μήνυσης – αστυνομικοί να συλλάβουν το συνάδελφό τους, όπως και τον αδελφό του στη συνέχεια.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Όπως καταγγέλλει στην «Ε» ένας από τους τρεις υπαλλήλους του ΙΚΑ περιγράφοντας το γεγονός, «είχαμε μόλις τελειώσει συνηθισμένο έλεγχο στη συγκεκριμένη επιχειρηματική δραστηριότητα». «Αποχωρήσαμε και κινούμασταν με το υπηρεσιακό μας – με εμφανή τα διακριτικά και με κόκκινες πινακίδες – αυτοκίνητο στον παραλιακό δρόμο της Κουτσουπιάς, όταν μας πλησίασε με ταχύτητα μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, στην οποία επέβαιναν δύο άτομα που φορούσαν κράνη.

Η μοτοσικλέτα πέρασε μπροστά μας με διάφορους ελιγμούς και οι επιβαίνοντες με χειρονομίες, νοήματα και φωνάζοντάς μας πως είναι αστυνομικοί μας ωθούσαν να κάνουμε στην άκρη. Για καλή μας τύχη, ο δικός μας οδηγός έδειξε την απαιτούμενη ψυχραιμία, παρόλο το ξάφνιασμα και τον φόβο, ειδάλλως θα χανόταν εύκολα ο έλεγχος του αυτοκινήτου με απρόβλεπτες για όλους μας συνέπειες.

Σταματήσαμε στην άκρη, μιας και ήταν αδύνατο να προχωρήσουμε. Αμέσως κατέβηκαν κι αυτοί από τη μηχανή, κινήθηκαν προς το μέρος μας, άνοιξαν τις πόρτες και μας τραβούσαν προς τα έξω εκστομίζοντας συνεχώς βρισιές, εξαπολύοντας απειλές και λέγοντάς μας χαρακτηριστικά πως ανήκουν και οι δύο στο Αστυνομικό Σώμα και πως πρέπει να εξαφανιστούμε από την περιοχή».

«Τα κινητά μας τηλέφωνα» προσθέτει ο υπάλληλος του ΙΚΑ «σε εκείνο το σημείο του δρόμου δεν έπιαναν για να μπορέσουμε να ειδοποιήσουμε κάποιον να μας βοηθήσει. Προσπαθήσαμε να τους ηρεμήσουμε και αυτόν, που πράγματι ήταν αστυνομικός, και τον δεύτερο άντρα, που εν συνεχεία μάθαμε ότι είναι ο αδελφός του λέγοντάς τους πως θα αναφέρουμε το περιστατικό, τόσο στην υπηρεσία μας όσο και στην Αστυνομική Διεύθυνση».

«Δυστυχώς, κανένας τους δεν πτοήθηκε, παρά συνέχισαν τον προπηλακισμό, συνέχισαν να βρίζουν, να μας τρομοκρατούν, να παίρνουν τους υπηρεσιακούς φακέλους από το αμάξι και να τους πετούν, να προσπαθούν να πάρουν τα κλειδιά του αυτοκινήτου» καταλήγει ο υπάλληλος του ΙΚΑ συμπληρώνοντας πως όταν έφυγαν τα δύο αδέλφια, τότε οι υπάλληλοι του ΙΚΑ πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όπου κατήγγειλαν το περιστατικό, υποβάλλοντας μηνύσεις για να ακολουθήσουν οι συλλήψεις των δύο αδελφών.

Τα δύο αδέλφια, χθες το μεσημέρι και αφού πέρασαν ένα βράδυ κρατούμενοι στο Αστυνομικό Τμήμα, στο πλαίσιο του Αυτοφώρου οδηγήθηκαν ενώπιον των δικαστικών αρχών, όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για αύριο Παρασκευή, προκειμένου να απολογηθούν και να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις για το τι συνέβη.

Πηγή: Πηγή: εφημερίδα Ελευθερία / Βαγγέλης Κακάρας