Το «ταξίδι» συνεχίζεται σε πιο «ανοικτές θάλασσες»!!!

Επιμέλεια Κειμένου/ Συνέντευξη: Άλκης Σούρλας

Από την νέα σεζόν και έπειτα από πολλά χρόνια αποχής η Επαρχία Φαρσάλων θα έχει ομάδα στις Εθνικές Κατηγόριες και αυτή δεν είναι άλλη από τον Γυμναστικό Σύλλογο Φαρσάλων ο οποίος για πρώτη φορά στην Ιστορία του θα αγωνιστεί στην Γ Εθνική κατηγορία.

Εμείς μιλήσαμε με τον άνθρωπο ο οποίος έπειτα από πέντε έτη «θητείας» στον προεδρικό θώκο των «μπλε» κατάφερε να δώσει «σάρκα και οστά» σε ένα όνειρο το οποίο μέχρι και πριν λίγα έτη έμοιαζε άπιαστο.

ΓΚΟΒΑΡΗΣ - ΣΟΥΡΛΑΣ

Ο λόγος για τον κ. Λεωνίδα Γκόβαρη.

Αρχικά θα θέλαμε να μάθουμε τι ήταν αυτό που σας ώθησε ώστε να αναλάβετε πριν από σχεδόν πέντε έτη τις τύχες του Γυμναστικού;

«Ένα παιχνίδι μπαράζ στον Βόλο ήταν αυτό που μου έκανε το «κλικ», είδα  από τους διαιτητές και όχι μόνο να μην συμπεριφέρονται στην ομάδα όπως πρέπει και όπως αρμόζει. Επειδή έχω υπηρετήσει τον Γυμναστικό και ως αθλητής η αντιμετώπιση αυτή ήταν κάτι που με «πόνεσε» και έτσι αποφάσισα να αναλάβω την ομάδα.

Έπειτα από πέντε έτη παρουσίας σας στον προεδρικό θώκο, τι «γεύση» σας αφήνει η μέχρι τώρα πορεία σας στον Γυμναστικό;

«Ηθικά νοιώθω πολύ ικανοποιημένος και δικαιωμένος με την τότε επιλογή μου να αναλάβω τις τύχες της ομάδος. Μέρα με την μέρα όλο και περισσότεροι άνθρωποι «αγκαλιάζουν» την προσπάθειά μας και τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι άκρως ενθαρρυντικά και αυτό είναι  που μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε και να προχωράμε.»

ΓΣΦ - ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ΑΠΟΝΟΜΗ-0117-2

Έπειτα από δυο αποτυχημένες προσπάθειες ο Γυμναστικός κατάφερε να πιεί το «νέκταρ της επιτυχίας». Τι πιστεύετε ότι άλλαξε φέτος;

«Φέτος ωρίμασαν οι συνθήκες και ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε το παραπάνω «βήμα». Μάθαμε από τα λάθη μας, αφήσαμε στην άκρη τα «μεγάλα λόγια» των προηγούμενων ετών και με δουλειά προσπαθήσαμε να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα και εν τέλει τα καταφέραμε ως έναν βαθμό.

Νομίζω ότι τις προηγούμενες σεζόν εκτός του ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε καλύτερες ομάδες από εμάς και είχαμε και κάποιες άτυχες στιγμές, το «πρέπει» μας επιβάρυνε ακόμη περισσότερο και εν τέλει το βάρος ήταν ασήκωτο.

Φέτος η έλευση των Φούντα και Αναγνωστόπουλου «κούμπωσε» μαγικά με το ήδη ικανότατο ρόστερ που είχαμε και μέσα από σκληρή δουλεία καταφέραμε να συνδυάσουμε την εμπειρία με τον νεανικό αυθορμητισμό και αυτός ο συνδυασμός ήταν απολύτως επιτυχημένος.

Το «μάθημα» που πήρα εγώ αυτά τα χρόνια που βρίσκομαι στον Γυμναστικό είναι πως οι ομάδες που θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό θα πρέπει να «οπλίζονται» όλοι από την Διοίκηση μέχρι και τους φιλάθλους, με υπομονή  να «διαβάζουν» τις συνθήκες, ώστε όταν θα έρθει η επιτυχία να μπορούν να την διαχειριστούν όσο αυτό είναι εφικτό.»

Ποια είναι τα πλάνα σας για την νέα σεζόν στις Εθνικές πλέον κατηγορίες;

Το φορτίο που κουβαλάμε είναι «βαρύ» καθώς ο Σύλλογος για πρώτη φορά θα αγωνιστεί σε Εθνική Κατηγορία.

«Αρχικός μας στόχος είναι να κρατήσουμε τον φετινό «κορμό» της ομάδος και πάνω σε αυτόν να «χτίσουμε» για την νέα σεζόν.

Φέτος η ομάδα κατάφερε να γίνει οικογένεια με όλη την σημασία της λέξεως και ο στόχος μας είναι και όσοι νέοι παίκτες επιλεχθούν να πλαισιώσουν την ομάδα την νέα σεζόν να «μπολιαστούν» με αυτή την νοοτροπία

Θέλουμε και εμείς αλλά και ο κόσμος που θα έρχεται στον γήπεδο να απολαύσει όμορφο μπάσκετ και στόχος μας θα είναι το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, σε συνάρτηση πάντα με την δυναμική της κατηγορίας.

Με λίγα λόγια θα συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε το «ταξίδι» θέτοντας παράλληλα και τους στόχους μας.

Επίσης προσπαθούμε μέρα με την ημέρα να ανεβάζουμε επίπεδο και τις Ακαδημίες του Συλλόγου διότι Σύλλογος δίχως Ακαδημίες έχει ημερομηνία λήξης.

Έχουμε ανθρώπους που δουλεύουν σκληρά πάνω σε αυτό το κομμάτι και τα αποτελέσματα είναι θετικότατα.»

Αναφορικά με τις Ακαδημίες που είπατε θα θέλαμε να μας πείτε  και δυο λόγια και για την ίδρυση της Ακαδημίας μπάσκετ που ηγηθήκατε μαζί με τον κ. Βασίλη Κρομμύδα στην Καρδίτσα.

Ο Σύλλογος ονομάζεται Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Καρδίτσας και όνειρο μας είναι να φέρουμε με όποιον τρόπο μπορούμε τα παιδιά κοντά στον αθλητισμό.

Δυστυχώς ζούμε σε μια εποχή που τα περισσότερα παιδιά προτιμούν άλλους τρόπους ψυχαγωγίας και διασκέδασης.

Αυτό που με χαροποίησε πάρα πολύ φέτος με τον Γυμναστικό πλην των αγωνιστικών επιτυχιών ήταν η έλευση μικρών παιδιών στο γήπεδο.

Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου πολλά παιδάκια μπαίνανε στον αγωνιστικό χώρο και παίζανε μπάσκετ. Αυτό ήταν κάτι που με έκανε να αισθανθώ πολύ όμορφα.

Κλείνοντας θα θέλαμε ένα σχόλιο σας για τον κόσμο και την μέχρι τώρα βοήθειά του στην ομάδα του Γυμναστικού.

«Ο κόσμος όπως προείπα μέρα με την μέρα μας «αγκαλιάζει» όλο και πιο πολύ και μας βοηθάει με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί.

Θέλω μέσα από την καρδιά μου να τους ευχαριστήσω για την υπέροχη στήριξη τους, πρέπει να ξέρουν όλοι πως είναι κομμάτι αυτού του Συλλόγου και ο κάθε ένας με τον τρόπο του έβαλε το «λιθαράκι» του ώστε να επετεύχθη ο στόχος μας.

Ο κόσμος είναι αυτός που μας βοηθάει ώστε να συνεχίζουμε και εμείς το έργο μας, άλλωστε όλα είναι αλυσίδα.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω την Δημοτική Αρχή της πόλης μας που μας στηρίζει ανελλιπώς και είναι συνεχώς δίπλα μας έμπρακτα.»

Ευχαριστούμε το καφέ της πόλης μας «Ρετρό» στο οποίο έλαβε χώρα η συνέντευξη.