Το απόλυτο… τζογάρισμα: 1.000 μόρια μπόνους σε όποιον υποψήφιο δηλώσει μία σχολή!

Όποιος ξέρει από τα 17 του χρόνια τι θέλει να σπουδάσει θα προμοδοτείται με 1.000 μόρια – Οι άλλοι θα… τιμωρούνται χάνοντάς τα

Σε… τζογαδόρους φαίνεται πως θέλει να μετατρέψει τους 17χρονους ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία, ομότιμος πανεπιστημιακός Αντώνης Λιάκος αφού με βάση του σύστημα που προτείνει η Επιτροπή, της οποία ηγείται, όποιος υποψήφιος δηλώσει μία και μόνο σχολή ΑΕΙ θα παίρνει ως… μπόνους 1.000 μόρια! Κάτι δηλαδή που αυτόματα σημαίνει ότι ένα παιδί σε αυτή την ηλικία θα πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά τι σπουδές θέλει να ακολουθήσει στο μέλλον αν και εφόσον θέλει να πάρει τα πολυπόθητα 1.000 μόρια. Αν δεν είναι σίγουρο και δηλώσει παραπάνω από μία σχολή τότε θα… τιμωρείται. Πώς; Χάνοντας το «δώρο» των επιπλέον μορίων.

Ο ίδιος ο κ. Λιάκος προσπαθώντας να υπερασπιστεί την πρότασή του είπε «πως η καινοτομία του συστήματος είναι η επιβράβευση όσων είναι συνειδητοποιημένοι για το τι θέλουν να σπουδάσουν». Πώς θα γίνεται λοιπόν η… επιβράβευση; Όσο λιγότερες είναι οι δηλωμένες στο μηχανογραφικό σχολές τόσο μεγαλύτερη θα είναι η επιπλέον μοριοδότηση.

Για παράδειγμα, αν ένας υποψήφιος δηλώσει μία και μόνο σχολή θα πάρει 1.000 μόρια αποκτώντας ισχυρό προβάδισμα έναντι των άλλων. Αν επιλέξει δύο τμήματα, οι συντελεστές διαφοροποιούνται σε 65% για α επιλογή και 35% για τη β επιλογή. Αν επιλέξει τρεις σχολές τότε επιμερίζεται σε 55% για την α επιλογή, 30% για τη β και 15% για την γ επιλογή. Όπως αναφέρει η πρόταση ο συντελεστής θα συνεχίζει φθίνοντας έως και τη δέκατη επιλογή τμήματος.

Πηγή: protothema.gr