Στο έλεος της κακοκαιρίας η Ευρώπη (βίντεο)

Οι χθεσινές σαρωτικές πλημμύρες στα κρατίδια της Βάδης- Βυρτεμβέργης και της Βαυαρίας άφησαν πίσω τους αμέτρητες πληγές, αλλά ευτυχώς όχι ανθρώπινα θύματα.

Οι κατακλυσμιαίες βροχές υπερχείλισαν τους ποταμούς και δημιούργησαν σαρωτικούς λασποχειμάρρους που σάρωσαν κατοικημένες περιοχές.

Σε κατάσταση σοκ οι κάτοικοι δεν μπορούν να πιστέψουν στα μάτια τους. Όπως αναφέρει κάτοικος της περιοχής «νιώθεις σαν να καταστράφηκαν τα πάντα, δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια. Η μητέρα μου ζει στο πάνω μέρος του σπιτιού και είχε παγιδευτεί εκεί όλη τη νύχτα. Όλα είναι χάλια».

Ήδη τα συνεργεία καθαρισμού έπιασαν δουλειά όμως το έργο τους είναι δύσκολο.

ΓΑΛΛΙΑ

Στο έλεος της κακοκαιρίας και η Γαλλία. Καταρρακτώδης βροχόπτωση έπληξε το Παρίσι. Όσοι κάτοικοι της γαλλικής πρωτεύουσας ήταν απροετοίμαστοι έτρεχαν να καλυθούν. Στην επαρχία ποταμοί υπερχείλισαν με αποτέλεσμα τεράστιες εκτάσεις να καλυφθουν απο νερό. Το μέτωπο της κακοκαιρίας κατευθύνεται σε 22 διοικητικά διαμερίσματα του βορρά και οι αρχές κήρυξαν τις περιοχές σε πορτοκαλί συναγερμό.

Παρακολουθήστε το βίντεο από το euronews

ΙΤΑΛΙΑ

Η νεροποντή προκάλεσε απίστευτα προβλήματα και στο Μιλάνο.

Ο ποταμός Λάμπρο υπερχείλισε και τεράστιοι όγκοι νερού που πέρασαν μέσα στο αποχετευτικό σύστημα, βγήκαν στην επιφάνεια από τις σχάρες των υπονόμων, με συνέπεια αρκετοί δρόμοι να πλημμυρίσουν και να εκκενωθεί πολυκλινική της πόλης.

ΒΕΛΓΙΟ

Οι ουρανοί άνοιξαν και στο Βέλγιο, εκεί όπου οι βόρειες και κεντρικές περιοχές της χώρας πνίγηκαν στο νερό. Για δύο συνεχόμενες μέρες έβρεχε ακατάπαυστα και η θεομηνία άφησε πίσω της ένα σκηνικό χάους.

Πηγή: www.antenna.gr/news