Στο “δρόμο” χίλιοι εργαζόμενοι νέα “λουκέτα”στην αγορά

Μουδιασμένη είναι η αγορά, από την ανακοίνωση του κλεισίματος δυο μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Με ένα λιτό δελτίο τύπου η εταιρεία ΑΣΤΥ Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε, ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια του Athens Ledra Hotel, ανακοίνωσε την διακοπή της λειτουργίας του ξενοδοχείου από χθες 31 Μαΐου 2016 λόγω οικονομικών δυσχερειών σύμφωνα με τον ΑΝΤ1

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ξενοδοχείο δεν κατάφερε να εξυπηρετήσει τις δόσεις της ρύθμισης στο ΙΚΑ για τους μήνες Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου με αποτέλεσμα η διοίκηση του ΙΚΑ να δεσμεύσει τους λογαριασμούς του ξενοδοχείου.

Ωστόσο, πριν από περίπου 2,5 εβδομάδες το ΙΚΑ σε μία προσπάθεια εξεύρεσης λύσης ήρθε σε συνεννόηση με τη διοίκηση του ξενοδοχείου προκειμένου να αποδεσμεύσει τους λογαριασμούς του ξενοδοχείου και να προχωρήσει σε πληρωμές.

Όμως στη συνέχεια μία εκ των πιστωτριών Τραπεζών δέσμευσε εκ νέου τους λογαριασμούς του ξενοδοχείου.

Πριν προλάβει η αγορά να απορροφήσει τους κραδασμούς από το λουκέτο του ιστορικού ξενοδοχείου που έστειλε στο ταμείο ανεργίας περίπου 150 υπαλλήλους, η εταιρεία «Πυρσός Security», που δραστηριοποιούνταν επί 22 χρόνια στον τομέα της φύλαξης, «κατέβασε ρολά», οδηγώντας στην ανεργία 700 με 800 άτομα.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, το κλείσιμο της εταιρείας ήταν προδιαγεγραμμένο, καθώς η «Πυρσός» προχώρησε σε στάση πληρωμών εδώ και έναν χρόνο απέναντι σε εργαζόμενους και πιστωτές. Υπάλληλοι της «Πυρσός» κατήγγειλαν μάλιστα ότι η επιχείρηση τους χρωστά από 5 έως 8 μηνιάτικα στον καθένα. Σημειώνεται ότι η μισθοδοσία για κάθε εργαζόμενο ανέρχεται, κατά μέσο όρο, στα 570 ευρώ τον μήνα.