Κλείνει το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων

Ολοκληρώνεται σήμερα το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψήφιους των γενικών λυκείων με το μάθημα της Βιολογίας.

Σήμερα ολοκληρώνονται και οι εξετάσεις των υποψηφίων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδα Β’) που δίνουν με το παλιό σύστημα, με την εξέταση σε μαθήματα κατεύθυνσης.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εξετάζονται σε Νεοελληνική Λογοτεχνία θεωρητικής κατεύθυνσης, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων τεχνολογικής κατεύθυνσης, κύκλου Πληροφορικής και Υπηρεσιών και Χημεία-Βιοχημεία τεχνολογικής κατεύθυνσης, κύκλου Τεχνολογίας και Παραγωγής.

Φέτος, οι βάσεις αναμένεται να κινηθούν σε τρεις ταχύτητες, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από τα βαθμολογικά κέντρα.

Οι Παιδαγωγικές Σχολές αλλά και κάποια οικονομικά τμήματα, ειδικότερα των περιφερειακών Ιδρυμάτων, πολύ πιθανό να δουν τις βάσεις τους να καταβαραθρώνονται εξαιτίας της απομόνωσης τους σε ξεχωριστά πεδία, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Η Νομική, η Ιατρική και οι Πολυτεχνικές Σχολές, θα παραμείνουν αλώβητες από το νέο σύστημα και σε συνδυασμό με τα εύκολα θέματα που έπεσαν φέτος αναμένεται η ανάλογη άνοδος στα μόρια εισαγωγής. Στα ίδια επίπεδα θα παραμείνουν και οι χαμηλόβαθμες σχολές, καθώς τα βατά θέματα επέτρεψαν σε έναν μεγάλο αριθμό υποψηφίων να κινηθούν σε βαθμολογίες κοντά στη βάση.