Οι νέες τιμές των διοδίων

Νέες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων φέρνει η αύξηση του ανώτατου συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%.

Οι αυξήσεις, που θα ισχύσουν από τα μεσάνυχτα της 31ης Μαΐου, κυμαίνονται σε γενικές γραμμές κοντά στα 5 σεντς και αφορούν σε ορισμένους σταθμούς διοδίων ανά τη χώρα και ορισμένες κατηγορίες οχημάτων.

Για παράδειγμα στα διόδια των Αφιδνών οι οδηγοί Ι.Χ. θα πληρώνουν τα ίδια διόδια (3,25 ευρώ), αλλά οι οδηγοί φορτηγών, λεωφορείων και μεγαλύτερων οχημάτων θα επιβαρύνονται με πέντε σεντς (από 8,15 σε 8,20 και από 11,45 σε 11,50 ευρώ).

Αντίθετα στα πλευρικά διόδια του Καπανδριτίου οι οδηγοί Ι.Χ. θα πληρώνουν πέντε σεντς περισσότερα, δηλαδή η τιμή αυξάνεται από 1,95 σε 2 ευρώ. Στα πολύ μεγάλα οχήματα η αύξηση είναι 10 σεντς (από 6,90 σε 7 ευρώ).

ΔΙΟΔΙΑ ΤΙΜΕΣ ΔΙΟΔΙΑ ΤΙΜΕΣ.1png ΔΙΟΔΙΑ ΤΙΜΕΣ.2png ΔΙΟΔΙΑ ΤΙΜΕΣ3

Ανατιμήσεις και στην Ολυμπία Οδό
Σε αναπροσαρμογή των τελών διοδίων από την 1η Ιουνίου, λόγω της αύξησης του  ΦΠΑ  από 23% σε 24%, προχωρά η Ολυμπία Οδός.

ΔΙΟΔΙΑ ΤΙΜΕΣ4

Η εταιρεία σημειώνει ότι:

σε οχήματα κατηγορίας 1 και 2 (με χρήση  πομποδέκτη OΛΥΜΠΙΑ PASS  ή Μοτοκάρτας Ολυμπίας Οδού) παρέχονται κλιμακωτές εκπτώσεις από 15% έως και 60%, ανάλογα με τη συχνότητα διέλευσης από τους μετωπικούς σταθμούς Ελευσίνας ή Ισθμού (εκπτωτικά προγράμματα ΕΛΕΥΣΙΝΑ Value και ΙΣΘΜΟΣ Value), καθώς και πρόσθετες εκπτώσεις σε πλευρικούς σταθμούς μόνο για ενδοδημοτικές μετακινήσεις κατοίκων.

στους σταθμούς Ζευγολατιού και Ρίου παρέχεται έκπτωση 10% σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων με χρήση πομποδέκτη ΟΛΥΜΠΙΑ PASS (ή μοτο-κάρτας Ολυμπίας Οδού).

 

Πηγή: www.antenna.gr/news