Στο Άγιο Όρος ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Στη Θεσσαλονίκη μετέβη από την Αθήνα ο Βλαντίμιρ Πούτιν με ειδική πτήση, λίγες ώρες μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και την υπογραφή συμφωνιών και διακηρύξεων.

Στον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» τον υποδέχθηκε, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, ο υπουργός Εξωτερικών Νικόλαος Κοτζιάς.

Σύμφωνα με το αναλυτικό ρεπορτάζ του antenna.gr ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναχώρησε αμέσως για το Λιμάνι της Τρυπητής και στη συνέχεια μετέβη στις Καρυές όπου πραγματοποιείται η επίσημη υποδοχή από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Θα ακολουθήσει Προσκυνηματική μετάβαση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Άγιο Όρος και η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με ανεπίσημη τελετή προπομπής στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» από όπου ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα αναχωρήσει με ειδική πτήση. (20:45)

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια. Μάλιστα, προηγήθηκαν έρευνες από τις αρχές σε όλο το μήκος της διαδρομής που θα ακολουθήσει ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Εν τω μεταξύ, θετικά αποτιμούν στην κυβέρνηση την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στη χώρα μας, ενώ θετικά είναι τα σχόλια και από την αγορά. Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης τόνισε μέσω Twitter ότι αναμένεται τόνωση της τουριστικής ζήτησης για τη χώρα μας μετά το ταξίδι Πούτιν στην Ελλάδα:

Πηγή: www.antenna.gr/news