Πούτιν: περνάμε δύσκολους καιρούς, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε

«Όλοι μας διανύουμε δύσκολους καιρούς, τόσο στα οικονομικά θέματα όσο και στην διεθνή ασφάλεια και νομίζω ότι είναι σημαντικό να ψάξουμε τις λύσεις σε αυτά τα θέματα και να προχωρήσουμε», τόνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην αντιφώνηση του προς τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο Ρώσος Πρόεδρος επεσήμανε τις παλιές πνευματικές και φιλικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα, αναφέροντας ότι «τώρα έχουμε την ευκαιρία να γυρίσουμε και να βρούμε τις ρίζες μας», συμπληρώνοντας ότι είναι ευγνώμων στην ελληνική Πολιτεία, την Ελλαδική Εκκλησία και το Οικουμενικό Πατριαρχείο που υποστήριξαν την επίσκεψη του στο Άγιο Όρος, όπου βρίσκονται επί χίλια χρόνια Ρώσοι μοναχοί.

«Σημασία έχουν οι κοινές μας αξίες», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφέροντας ότι πρέπει να συζητηθούν και οι οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, λέγοντας ότι «υπάρχουν γνωστά προβλήματα αλλά και κάτι που εντυπωσιάζει, το γεγονός ότι τον Μάρτιο ο αριθμός των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 523% και πρέπει να προχωρήσει η συνεργασία μας, όχι μόνο στον τομέα του τουρισμού, αλλά και σε άλλους τομείς».

Τσίπρας: υπάρχουν συνθήκες για στενότερη συνεργασία

«Η επίσκεψη σας επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων μας» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας ότι «αποτελεί στρατηγική επιλογή για την Ελλάδα η ενίσχυση των δεσμών της χώρας με την Ρωσία, τόσο λόγω των ισχυρών πνευματικών δεσμών των δύο λαών όσο και λόγω των δυνατοτήτων για οικονομική συνεργασία, αλλά και για σύμπραξη για την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή».

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην βελτιούμενη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και της σταθερότητας της χώρας, αναφέροντας ότι δημιουργούν καλύτερες συνθήκες για στενότερη συνεργασία των δύο χωρών.

Πούτιν: δύσκολοι καιροί, αλλά υπάρχουν και καλές προοπτικές

Στην αντιφώνηση του, ο Ρώσος Πρόεδρος τόνισε ότι «τόσο στην Μόσχα όσο και στην Αγία Πετρούπολη, έχουμε συζητήσει αναλυτικά τις προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών».

Πηγή: www.antenna.gr/news