Έβαλαν 2 δισεκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμό Φαρσαλινού αγρότη

Πλουσιότερος κατά 2. 015.718.268,59 ευρώ  έγινε για λίγες ώρες ένας 32χρονος από τα Φάρσαλα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας το ποσό αυτό πιστώθηκε στον λογαριασμό του από την τράπεζα με την οποία συνεργάζεται.

Ο 32χρονος δεν έτυχε να δει το υπόλοιπο του λογαριασμού του. Το βράδυ της περασμένης Τρίτης υπάλληλος των κεντρικών γραφείων της τράπεζας του τηλεφώνησε για να του εξηγήσει τι συνέβη και να τον ενημερώσει ότι πρόκειται για λάθος του συστήματος, το οποίο και διορθώθηκε αυτόματα, δηλαδή τα χρήματα αφαιρέθηκαν.

Αυτό που διαπίστωσε ο ίδιος όταν είδε το λογαριασμό του στο ίντερνετ, μετά το τηλεφώνημα, ήταν ότι τα χρήματα για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν φαίνονταν ως λογιστικό υπόλοιπο αλλά ως διαθέσιμο.

Σε δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία με την τράπεζα ο 32χρονος ρώτησε τον υπάλληλο πώς είναι δυνατόν η τράπεζα να επεμβαίνει σε λογαριασμό ταμιευτηρίου εν αγνοία του κατόχου του. Η απάντηση που πήρε ήταν ότι τα χρήματα αφαιρέθηκαν «για να σας προστατέψουμε από πιθανές αγορές, τις οποίες στη συνέχεια δεν θα μπορούσατε να καλύψετε».
Ο άνδρας έχει ζητήσει έγγραφη ενημέρωση από την τράπεζα για το συμβάν προκειμένου να την προσκομίσει στην Εφορία σε πιθανό φορολογικό έλεγχο.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία / Γ. Μακρής