Πέντε οι “γαλάζιες σημαίες” σε παραλίες του νομού Λάρισας

Ανακοινώθηκαν σήμερα οι ακτές και οι μαρίνες της χώρες που βραβεύτηκαν με «Γαλάζια Σημαία» για το 2016.

Οι ακτές που παίρνουν φέτος «Γαλάζια Σημαία» είναι 430 και με αυτό τον αριθμό ρεκόρ η χώρα διατηρείται στην 3η θέση παγκοσμίως, όσον αφορά στις βραβευμένες ακτές, ανάμεσα σε 50 χώρες.

Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 52 σημαίες, ο νομός Χαλκιδικής.

Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.462 ακτές, 660 μαρίνες και 21 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο (η βράβευση σκαφών πραγματοποιείται για πρώτη φορά από το ίδρυμα).

Σε ότι αφορά το νομό Λάρισας βραβεύτηκαν με σημαίες πέντε παραλίες οι οποίες είναι οι εξής:

Πρόκειται συγκεκριμένα για τρεις παραλίες του δήμου Τεμπών (Νέα Μεσάγγαλα 1, 2 και 3) και άλλες δύο παραλίες του δήμου Αγιάς (Αγιόκαμπος / Χρυσή Ακτή και Στόμιο).

Υπενθυμίζεται πως μέχρι το 2013 ο νομός Λάρισας είχε δύο ακόμη γαλάζιες σημαίες σε Βελίκα και Σωτηρίτσα. Για φέτος συνολικά στη χώρα μας 430 παραλίες θα φέρουν τη γαλάζια σημαία.

Υπενθυμίζεται πως η «Γαλάζια Σημαία» απονέμεται από το 1987 στις ακτές και στις μαρίνες που πληρούν ορισμένες αυστηρές προϋποθέσεις.

Οι ακτές δεν αρκεί να διαθέτουν εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης. Σε αυτές πρέπει επιπλέον να τηρούνται και άλλα 32 κριτήρια, που αφορούν καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.