Κέλλας: Τεράστια η καταστροφή στα Φάρσαλα, άμεσα καταγραφή και αποζημιώσεις

Την άμεση παρέμβαση της πολιτείας για την άμεση καταγραφή των τεράστιων ζημιών στην περιοχή των Φαρσάλων αλλά και την δίκαιη αποζημίωση των πληγέντων ζητά με δήλωσή του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Κέλλας.

Αναλυτικά η δήλωση: «Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών με αποκορύφωμα τα καιρικά φαινόμενα του περασμένου Σαββατοκύριακου είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν τεράστιες ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες και περιουσίες στην επαρχία Φαρσάλων.

Σύμφωνα με την πρώτη επίσημη εκτίμηση του ΤΟΕΒ Ενιπέα, έχουν «πνιγεί» χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες, ενώ παράλληλα καταστράφηκε μεγάλο μέρος των υποδομών του Οργανισμού. Πρόκειται για ζημιά ανυπολόγιστης οικονομικής αξίας για χιλιάδες αγρότες των Φαρσάλων.

Μεγαλύτερες καταστροφές σημειώθηκαν στα χωριά του πρώην δήμου Ενιπέα Ανωχώρι, Κατωχώρι, Σταυρό, Άγιο Γεώργιο, Πυργάκια, Υπέρεια και σε αγροτικές εκτάσεις πέριξ της πόλης των Φαρσάλων. Καλλιέργειες όπως βαμβάκι, ψυχανθή και σιτηρά, σκόρπισαν στην κυριολεξία.

Παράλληλα, καταγράφονται ζημιές μεγάλης αξίας σε επιχειρήσεις και σπίτια εντός της πόλης των Φαρσάλων, με τους ιδιοκτήτες τους να βρίσκονται σε απόγνωση.

Με βάση τα παραπάνω, θεωρώ αυτονόητη την άμεση παρέμβαση της πολιτείας ώστε έγκαιρα, με ταχύτητα και δικαιοσύνη να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό στην αποζημίωση των πληγέντων.

Σε μία τόσο δύσκολη συγκυρία, ειδικά η καταστροφή στην αγροτική οικονομία της ευρύτερης περιοχής θα αποτελέσει τη χαριστική βολή για χιλιάδες αγρότες, εφόσον το κράτος δεν πράξει τα αυτονόητα.»

Πηγή: onlarissa.gr

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!