Δήλωση Ίφου για την θεομηνία στα Φάρσαλα

Η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου Φαρσάλων σε σχετική ανακοίνωση για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή μας αναφέρει τα εξής:

“Η πρωτοφανής θεομηνία που έπληξε τον δήμο μας ήρθε να προστεθεί στην δύσκολη οικονομική κατάστασή που όλοι βιώνουμε.

Δεκάδες συνδημότες επλήγησαν ανεπανόρθωτα τόσο στα σπίτια τους αλλά και στις επιχειρήσεις τους.

Δυστυχώς για άλλη μία φορά οι καιρικές συνθήκες προκάλεσαν σημαντικότατη ζημιά και στους αγρότες της περιοχής μας. Χιλιάδες στρέμματα υπέστησαν σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή.

Είναι αυτονόητο ότι οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται στήριξη για να μπορέσουν να επιβιώσουν, γιατί εκτός όλων των άλλων, έχουν να αντιμετωπίσουν και τη μανία της φύσης.

Ζητάμε την άμεση ,πλήρη και αντικειμενική εκτίμηση των ζημιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς και την αποζημίωση των πληγέντων το συντομότερο δυνατόν.

Ζητάμε από τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ, από τους γεωπόνους και τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου μας να σταθούν δίπλα και να συνδράμουν,με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους παραγωγούς της περιοχής μας.

Τέλος ζητάμε την σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου τις αμέσως επόμενες ημέρες, ώστε να αποφασίσουμε ένα πλέγμα δράσεων για την αποτελεσματική και ολοκληρωμένη στήριξη των πληγέντων περιοχών.”