Ελληνικά F-16 αναχαίτισαν αεροπλάνο της Delta

Μια απίστευτη ιστορία που εξελισσόταν παράλληλα με το θρίλερ της Egypt Air ήρθε στο φως. Περίπου δέκα λεπτά με τις επτά το βράδυ της Πέμπτης κι ενώ κορυφωνόταν η αγωνία για την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων σήμαινε κόκκινος συναγερμός.

Πολιτικό αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση από την Γαλλία προς το Κουβέιτ μπήκε στην ελληνική επικράτεια χωρίς ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του να δηλώσουν το στίγμα και την ταυτότητά τους.

Επί σχεδόν μια ώρα το αεροσκάφος πετούσε σε μεγάλο ύψος πάνω από την ελληνική επικράτεια, χωρίς ανταποκρίνεται στις κλήσεις της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Στις 19:38 και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ένα ζευγάρι F-16 της 115 Πτέρυγας Μάχης, απογειώθηκε με σκοπό την αναχαίτιση του. Προσέγγισαν το άγνωστο αεροσκάφος, όμως οι πιλότοι του δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα.

Σύμφωνα με πηγές του γενικού επιτελείου αεροπορίας, στις 19:49 αναχαιτίσθηκε 7 ναυτικά μίλια ανατολικά Σαντορίνης. Στις 19:55 αποκτά επαφή και τα F-16 αποχωρούν. Στις 20:10 εξήλθε από το FIR Αθηνών.

Δείτε και το σχετικό βίντεο από το δελτίο του alpha

 

Πηγή: antenna.gr/news - Γιώργος Παπακωνσταντίνου