EgyptAir: Εντοπίστηκαν τα μαύρα κουτιά του Airbus

Μέλη των συνεργείων που συμμετέχουν στις έρευνες για το Airbus 320 της EgyptAir βρήκαν τα μαύρα κουτιά της πτήσης MS804, σύμφωνα με το CBS.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο, τα μαύρα κουτιά εντοπίστηκαν στην ίδια περιοχή όπου χθες βρέθηκαν συντρίμμια, καθίσματα, σωσίβια και ανθρώπινα μέλη, στην περιοχή 290χλμ. βόρεια της Αλεξάνδρειας.

Πηγές της αιγυπτιακής κυβέρνησης επιβεβαίωσαν τον εντοπισμό των μαύρων κουτιών.

Λίγο νωρίτερα, ο στρατός της Αιγύπτου είχε δημοσιεύσει τις πρώτες φωτογραφίες των αντικειμένων που βρέθηκαν στην περιοχή.

Η ανεύρεση των μαύρων κουτιών της πτήσης, όπου είναι καταγεγραμμένες τόσο οι τεχνικές λεπτομέρειες της πτήσης, όσο και οι διάλογοι μέσα στο πιλοτήριο του Airbus, θα ρίξει φως στα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους, που παρέσυρε στο θάνατο 66 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά και ένα βρέφος.

Οι υποψίες όλων στρέφονται στο ενδεχόμενο η συντριβή του αεροσκάφους να οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το ενδεχόμενο ανθρωπίνου λάθους ή τεχνικού προβλήματος.
Στο μικροσκόπιο των Αρχών, που συμμετέχουν στις έρευνες, έχουν μπει και οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ, ιδίως όσοι είχαν έρθει σε επαφή με το αεροσκάφος πριν αυτό απογειωθεί από το Παρίσι.

Πηγή: antenna.gr/news